Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, taşımalı servis şoförleri üç aydır ücretlerini alamadıklarını ileri sürerek önce banka önünde daha sonra kaymakamlık önünde eylem yaptı.

Öğrencileri okullarına bıraktıktan sonra banka önünde eylem yapan servis şoförleri, daha sonra kaymakamlık binasına geçerek burada Kaymakam Ali Arslantaş ile görüşmek istedi. Arslantaş’ın makamında olmaması üzerine Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci ile görüşen servis şoförü Münir Bulut, “Erkekli’den, Mirahor’dan yani her kesimden burada servis şoförleri var. 9’uncu ayın 15’inden bu yana mağdur durumdayız. Milli Eğitim Müdürlüğüne gidiyoruz, Mal Müdürlüğüne gönderiyor. Mal Müdürlüğüne gidiyoruz, özel idareye, özel idareye gidiyoruz oda bankaya gönderiyor. Yani bizim paramızı bankada çalıştırıyorlar. Yani yetkililerden hiç kimse oralı olmuyor. Bu vatandaşın hepsi mağdur. Mazot yakıyor. Lastik alıyor. Petrolcü mazot vermiyor. Milletin sıkıntılarını gidermesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

Alişar köyünden servis şoförü Muzaffer Şahin de Milli Eğitim Müdürlüğünden ihaleye girdiklerini belirterek “İhaleyi aldığımız günden bu yana mazot yakıyoruz. Bir kuruş para almadık. 12’inci ayın 12’si oldu paramızı alamıyoruz. Özel İdare bankaya gönderdim diyor. Bugün haftanın son günü oldu yine paramızı alamadık” şeklinde konuştu.

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci de, ilgili bankayla görüştüğünü servis şoförlerinin alacaklarının bugün ödeneceğini belirtti.