KAYSERİ (AA) - Sorgun Agahefendi Ortaokulunun yürüttüğü "Dezavantajlı Öğrencilerin Okul Terkinin Önlenmesi İçin Öğretmenlerin Eğitimi" projesinin yurtdışı hareketlilik faaliyetleri tamamlandı.

Faaliyete katılan bir idareci ve 10 öğretmen, Hollanda'nın Amsterdam ve Rotterdam şehirlerinde gerçekleşen 12 günlük yurtdışı çalışmalarının ardından Sorgun’a döndü.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın desteklediği proje faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Agahefendi Ortaokulu Okul Müdürü Ömer Kahramanoğlu, öğretmenlerin proje kapsamında Hollanda'da eğitim ve seminer çalışmalarına katıldığını belirtti.

Öğretmenlerin eğitim ve seminer faaliyetlerinin dışında mesleki alanda eğitim veren kurumlara düzenlenen gezilere de iştirak ettiğini ifade eden Kahramanoğlu, uygulamaları yerinde görme imkanı bulduklarını dile getirdi.

Kahramanoğlu, "12 günlük yurtdışı faaliyeti süresince hem mesleki alanda hem de sosyal ve kültürel alanda çok önemli deneyim kazanma şansına sahip olduk. Okulumuz ile Hollanda'daki okul terklerinin önlenmesi durumlarını karşılaştırıp, uygulamaları yerinde görme şansına sahip olduk" diye konuştu.