Bedensel engelli Şevval Dilara Özen’in 2 aydır çektiği okul hasreti, Öğretmenler Günü’nde özel bir servisle son buldu.

Evlerinin bir sokak ilerisindeki Mustafa Münevver Olağaner İlköğretim Okulu’na giden Şevval Dilara Özen, yeni eğitim sistemi sebebiyle Başöğretmen Ortaokulu’na gitmek zorunda kaldı. Gitmesi gereken okulun evinden uzak olmasından dolayı 2 aydır okula gidemeyen Özen’in 2 aylık okul hasreti son buldu. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde en güzel hediyeyi yetkililerden alan Dilara, Başöğretmen Ortaokulu’na servis çeken Sevgin Recepoğlu’nun yardımı ile okuluna kavuştu.

Erken doğuma bağlı ’Serebral Palsi ve Hidrosefali’ hastalığına yakalanan Dilara, yıllardır yürüyemiyor ve bunun sıkıntısını her yerde çekiyordu. Babasını 7 yıl önce bir kazada kaybeden Dilara’nın annesi Selda Kurt, geçimleri için bir sağlık kuruşunda çalışırken Dilara’nın bütün bakımını ise anneannesi Döne Kurt üstleniyor. Son yaşadığı sıkıntı canına tak eden Dilara, “Artık biz de varız, bizim gibi arkadaşlarımızı asla unutmayın. Çok mutluyum, teşekkürler hepinize. Hayallerime kavuştum. Kendim gibi engelli çocukların da toplumdan soyutlanmaması gerekiyor” diye konuştu.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ ÇİÇEKLE KUTLADI

İki aylık aranın ardından okuluna kavuşan Dilara Özen, arkadaşlarıyla hasret gidererek 7/G sınıfındaki yerini aldı. Dilara, öğretmenine de çiçek takdim etti. Başöğretmen Ortaokul Müdürü Hatice Özdemir, “2 aydır Dilara’yı bekliyorduk. Çok heyecanlandık. Öğrencimiz için her imkanı seferber ettik. Şu anda o da butlu biz de mutluyuz. Sorunun çözülmesi bizim için çok önemliydi. Karşımızda çok akıllı ve ne yaşadığını bilen bir öğrencim var. Dilara, bir model olmak istiyor ve kendisi gibi tüm çocukların sesi olmak istiyor” diye konuştu.

Başöğretmen Ortaokulu’nun öğrenci servis taşımacılığının sorumluluğunu üstlenen Sevgin Recepoğlu ise, Dilara için tahsis edilen araca en kısa zamanda rampa yapılacağını söyledi. Recepoğlu, “Milli Eğitim Müdürlüğü’nden çocuğun okula gitmesi için talimat verilmiş, araç bulunamadığı için araç temin ettik. Götürüp getirmek için yardımcı oluyoruz. Devam edecek. Servise rampa takılacak. Masrafını Milli Eğitim Müdürlüğü’nden isteyeceğiz veya kendimiz karşılayacağız okul olarak. Elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.