ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım sitesindeki hesabına bir takipçisinin gönderdiği, direksiyon başında telefonla meşgul olan EGO şoförünün yer aldığı fotoğrafın ardından şoför geçici olarak işten el çektirildi. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Gökçek'in söz konusu fotoğrafların kendisine ulaşmasının ardından gerekli araştırmanın ve yasal işlemlerin yapılması için talimat verdiği bildirildi. 

Gökçek, söz konusu fotoğrafları Twitter hesabından paylaşarak, "Bu fotoğrafları Ankaralı hemşehrimiz bana göndermiş. İlgili şoför arkadaş tespit edildi, geçici olarak işten el çektirildi. Soruşturma neticesinde verilecek cezayı twit alemiyle paylaşacağım" ifadelerine yer verdi. 

Gökçek, şunları kaydetti:

"H.C isimli Ankaralı hemşehrimiz aşağıdaki fotoğrafları bana göndermiş. Bir otobüs şoförünün sefer sırasında telefonla meşgul olması, hiçbir şekilde mazur gösterilemez. Bir şoförün, o kadar yolcunun hayatıyla oynaması kabul edilemez. 

Gerekli talimatı verdim, şoförle ilgili yasal işlemi yapacağız ve neticeden twit alemini bilgilendireceğim. Vatandaşlarımdan ricam, benzer somut olayları gördüğünüzde mutlaka Twitter vasıtasıyla bana da ulaştırın. Gerekeni yapmak görevim."

Açıklamada, bu konudaki şikayetlerin 'Alo 153 Mavi Masa' ve 'EGO Cep'te' uygulamasına iletebileceği belirtildi.