Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, Bingöl’ün pek çok ilim adamı yetiştiren alimler yatağı bir şehir olduğunu söyledi.

Bingöl’e dün gelen ve bu sabah itibariyle ziyaretlere başlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan’ı makamında ziyaret etti. Bingöl Valiliği Şeref Defteri’ni imzalayan Görmez, daha sonra makama geçti. Makamdaki görüşme basına kapalı gerçekleşti. Çıkışta basına yönelik bir açıklama yapan Prof.Dr. Görmez, çocukluk yıllarında bu bölgelerde ilim tahsil ettiğini ve zihninde, Bingöl’ün çok özel bir yeri olduğunu söyledi. Bingöl insanının mertliği ve misafirperverliğiyle bilindiğini belirten Görmez, şöyle konuştu:

"Bingöl pek çok ilim adamı yetiştiren alimler yatağı bir şehrimiz aslında. Ayrıca, Bingöl ülkemizin en zor zamanlarında daima barış ve kardeşlikte ısrar eden, barışın ve kardeşliğin bu topraklarda egemen olması için mücadele eden bir ilimiz. Bu vesileyle ben tekrar, burada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum ve bütün Bingöllü kardeşlerimi sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ise, "Kendilerinin valiliğimizi ziyaret etmelerinden büyük memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Bingöl tarihinde bu tür ziyaretler çok fazla değil. Dolayısıyla hocama tekrar hoş geldiniz diyorum. Ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduğumuzu belirtiyorum ayrıca, diyanet camiamıza, din hizmetlerimizin ilimizde yürütülmesinde verdiği katkı ve vereceği katkılardan dolayı tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Valilikten ayrılan Görmez, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş’ı ziyaret ettikten sonra Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla üniversite yerleşkesinde bulunan caminin açılışını gerçekleştirecek.