ANKARA(AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, 2010-2015 yıllarında açlık, doğal afet ve savaş mağdurlarına 316 milyon lira tutarında ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını açıkladı.

Palakoğlu, Altındağ Müftülüğünde düzenlenen din görevlileri bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, TDV'nin Türkiye'de bin şubeye ulaştığını belirterek, dünyada 135 ülkede faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte İslam'ın asli hüviyetiyle anlaşılmasını ve dünya Müslümanlarının birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını amaçladıklarını vurgulayan İsmail Palakoğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığının yurt içinde ve yurt dışında irşad, hac ve umre, müftülük, Kur'an kursu, eğitim merkezleri ve cami hizmetlerinin süratli ve etkin bir şekilde yürütülmesi için imkanlar ölçüsünde her türlü destek sağlanmaktadır. 3 bin 581 cami, 423 mescit, 2 bin 564 Kur'an kursu binası, 509 müftülük hizmet binası, 5 eğitim merkezi binası, 5 bin 459 lojman olmak üzere toplamda 12 bin 541 hizmet binasını başkanlık hizmetleri için tahsis ettik" dedi.

Muhabir: Aynur Ekiz