KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve milletvekilleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, teröristlerce zırhlı polis aracına düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan özel harekat polisi Muzaffer Can Ersoy'un (25) ailesine başsağlı ziyaretinde bulundu.

Vali Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, 24. dönem milletvekilleri Sadık Yakut ve Mustafa Elitaş, İl Müftüsü Şahin Güven, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ile Şehit Ersoy'un Bünyan ilçesinde yaşayan babası Paşa Ersoy'un Fatih Mahallesi'ndeki evini ziyaret ederek, başsağlığı diledi.  

Burada okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından müftü Güven, dua etti.

Güven, burada yaptığı konuşmada Allah'ın herkesi katına şehit olarak almayacağını belirterek, şehitlerin seçili insanlar olduklarını söyledi. 

Herkesin şehit olamayacağını, şehitliğin büyük bir mertebe olduğunu vurgulayan Güven, "Bu sebeple şehidimizi sükunetle karşılamalıyız. Ayrıca düşmanlarımızın vakur duruşumuzu görmesi kadar onları kahredecek bir durum yok. Onun için vakur olmalıyız ve şunu kesinlikle bilmeliyiz, Allah bize haber veriyor ki o şehitler asla ölmedi, Allah katında rızıklandırılmaktadırlar" dedi. 

Öte yandan, şehidin Yozgat Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru kardeşi Mustafa Ersoy da baba evine geldi. Arkadaşları ve yakınlarının yardımıyla ayakta durabilen Ersoy, evin bahçesinde kendisini karşılayan babası Paşa Ersoy'a sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. 

Şehit polis memuru Muzaffer Can Ersoy'un cenazesi, yarın öğle vakti düzenlenecek törenin ardından memleketi Bünyan ilçesinde toprağa verilecek.