DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 günü bir dershane önünde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu meydana gelen saldırıda yaşamını yitiren 6'sı öğrenci 7 kişi için anma programı düzenlendi.

Valilikçe düzenlenen "Eğitim Şehitlerini Anma Günü" etkinliği kapsamında aralarında patlamada oğlu Eren Şahin'i kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Eronat ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata ve öğrenciler, olayın gerçekleştiği Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi'ndeki yere karanfil bıraktı.

Eronat yaptığı konuşmada, 7 yıl önceki olayda 6 öğrenci ile dershanedeki çocuğunu almaya gelen bir babanın yaşamını yitirdiğini anımsattı.

"Çocukların tek suçu dershaneye gelmekti, baba da dershaneden çıkacak kızını bekliyordu. Bizim bu törenleri yapmamızdaki amaç ajitasyon veya ağlamak değil" diyen Eronat, şöyle konuştu:

"Bu olayları anmamızın sebebi, bu olayların bir daha yaşanmaması içindir. Acılarımızdan ders çıkarmamız gerekiyor. Kanı kanla değil, su ile yıkarlar. Hem ülkemizde hem de şehrimizde bir daha bu olayların yaşanmasını istemiyoruz."

- "Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor"

Yaklaşık 34 yıl boyunca yaşanan terör olaylarının kan ve gözyaşına sebep olduğunu belirten Eronat, buna rağmen hiç kimsenin ülkeye bölemediğini vurguladı.

Duyarlı insanları anma programında görmekten mutlu olduklarını dile getiren Eronat, şunları kaydetti:

"Çünkü bu olayların bir daha yaşanmaması için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bizler milletvekilleri olarak çözüm sürecinin arkasında olduğumuzu sürekli söylüyoruz. İnşallah şehrimiz, bu tür bombalarla anılmayacak daha güzel şeylerle anılacak."

- "Bir daha çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz"

Milletvekili Beyaz ise terör olayları nedeniyle büyük acılar yaşandığını belirterek, "Çözüm süreciyle hiç kimsenin evine ateş düşmesini istemiyoruz. Artık devletin, Kürtlerle sorunu yok, ötekilerle de sorunu yok. Bir daha çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Katılımcılar daha sonra etkinlik kapsamında düzenlenen programa katılmak üzere Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'na geçti.