ANKARA (AA) - HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Diyarbakır'da Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili "Saldırıyı açıkça kınadığımızı, lanetlediğimizi belirtiyoruz. Saldırıda katledilen Aytaç Baran'a Allah'tan rahmet, Yeni İhya Der camiasına ve ailesine başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı. 

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ, Diyarbakır'da Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'nın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin başsağlığı mesajı yayınladı.

Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın Diyarbakır'da bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyulduğu ifade edilen mesajda, şunlar kaydedildi:

"Saldırıyı açıkça kınadığımızı, lanetlediğimizi belirtiyoruz. Saldırıda katledilen Aytaç Baran'a Allah'tan rahmet, Yeni İhya Der camiasına ve ailesine başsağlığı diliyoruz.

Saldırının sorumlularının hiç bir tereddüde yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkartılmasını bekliyoruz. Halkımızı karşı karşıya getirmeye çalışan hiç bir anlayışa pirim verilmemesini diliyoruz."