Diyarbakır’da “Turizmde Kadın Girişimciliği Eğitimi” projesi kapsamında kadınlara yönelik verilen eğitimlerin ikince aşamasına başlandı. Eğitimin son aşamasında ise 85 kadın girişimcinin istihdamı sağlanacak.

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yürütülen ve Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) ile Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından desteklenen "Turizmde Kadın Girişimciliği Eğitimi" projesinin ikinci aşaması başladı. DTB konferans salonunda gerçekleşen eğitim programına TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ekin Ensarioğlu, TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Üyeleri, Cabana Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Soner Şahan ile yeni girişimciler katıldı.

“Sırada istihdam var”

Programın açılışında konuşan TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ekin Ensarioğlu, eğitimlerin ikinci aşamasını başarı ile tamamlayan 85 kursiyerin istihdamının sağlanacağını söyledi.

Ensarioğlu, “Burada düzenleyeceğimiz eğitim programında 1. aşamada eğitim alan 100 yeni girişimcimiz arasında eğitimlerini başarı ile tamamlayan 85 girişimcimize 12 gün sürecek olan sürdürülebilir turizm, etkili müşteri iletişimi, misafir karşılama ve ağırlama, yiyecek ve içecek teknikleri, hijyen ve sanitasyon, etkili ekip ruhu ve turizm işletmeciliği konularında eğitim verilecektir. Bu eğitimlerin tamamlanmasının ardından projenin üçüncü aşaması olan 85 yeni girişimcilerimizin istihdam edilmesi sağlanacaktır. Eğitim programımıza destek veren tüm kurumlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından "Turizmde Kadın Girişimciliği Eğitimi" projesinin 1. aşamasını tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilerek projenin ikinci aşamasına başlandı. İkinci aşaması 12 gün sürecek olan eğitimlerde kadın girişimcilere Cabana Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Soner Şahan, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Işıl Keskin Şahan ve Eğitmen Necdet Ekinci eğitim verilecek.