Diyarbakırlı kadınlar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ile bir GSM operatörü işbirliğiyle başlatılan “Geleceği yazan kadınlar” projesinde büyük bir başarıya imza atarak, finale kaldı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile bir GSM operatörü işbirliğiyle başlatılan TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulunca yürütülen ve Diyarbakır Ticaret Borsasınca (DTB) desteklenen android tabanlı “Geleceği yazan kadınlar” projesinde Diyarbakır rüzgarı esti. İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Antalya, Denizli, Van, Adana, Eskişehir, Sivas, Aydın, Gaziantep, Samsun, Karabük ve Elazığ’ın da çalışma yaptığı projede Diyarbakır, hazırladığı “Yurtlife” projesi ile finale kaldı.

TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl, finalistlerin 23 Ekim’de İstanbul’da, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, GSM şirketi üst yöneticisi Kaan Terzioğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Evrim Aras, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın aralarında bulunduğu büyük jüriye sunum yapacağını belirtti. Akyıl, “Geçtiğimiz günlerde 47 proje ile yarı finali yapılan ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ projesinde finale Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Karabük, Aydın, İzmir olmak üzere 6 ilimiz kaldı. En büyük destekçimiz olan DTB’ye, proje mentollerimiz Nezahat Barutçuoğlu ile Fidan Bozdoğan Kayar’a, Kadın Girişimciler Kurulu üyelerimize ve eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. Umuyorum bundan sonraki süreçte iyi bir sunum ile Yurtlife projesi finallerde de 6 il arasında başarı göstererek finalist olacaktır” dedi.

“Büyük başarıların göstergesidir”

DTB Başkanı Engin Yeşil ise, bu tür güzel çalışmaların kentin gösterebileceği büyük başarıların göstergesi olduğunu ifade ederek, “4 ay süren çalışmalar sonucunda ilimizi başta yarı finale ve ardından finallere taşıyan Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulumuza, gençlerimize ve ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu başarılar ilimiz adına yapılacak olan büyük başarıların göstergesi olduğunu inanıyorum. DTB olarak tüm ekibimize 23 Ekim 2017’de İstanbul’da yapılacak finallerde de desteklerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.