İzmir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Emin Akçaoğlu, Credit Suisse tarafından yayınlanan 2014 Küresel Servet Raporuna göre, Türkiye’nin servet dağılımında en yüksek eşitsizliğe sahip ülkeler arasında yer aldığına dikkat çekti. Doç.Dr. Emin Akçaoğlu, AB üyeliği için, ekonomik refahta ilerleme sağlayacak tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

İzmir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emin Akçaoğlu, Credit Suisse tarafından yayınlanan 2014 Küresel Servet Raporunu değerlendirdi. Türkiye’nin servet dağılımında Brezilya, Endonezya, Güney Afrika, Hindistan ve Rusya gibi ülkelerle birlikte "en yüksek eşitsizliğe sahip ülkeler" kategorisinde yer aldığını vurgulayan Akçaoğlu,"Eğer Türkiye Avrupa tipi bir demokrasi istiyorsa, AB’ye tam üyelik sürecinde mesafe almak istiyorsa, siyasi bağlamda bu ülkelere benzemek istiyorsa, gelir ve servet dağılımı anlamında da bu ülkelere benzemeli. Devlet nitelikli istihdamı esas alan, üretken yatırımları teşvik eden bir sisteme öncülük etmelidir” dedi.

Alınması gereken tedbirleri sıralayan Akçaoğlu, ülkedeki siyasi ve toplumsal istikrarın hayati öneme sahip olduğunu söyledi. Gelir ve servet dağılımındaki eşitsizliğin yabancı yatırımcıları da etkilediğini kaydeden Emin Akçaoğlu, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Aynı bakış açısı yerli yatırımcı için de geçerli ve bu sorunun zaman içinde bir çeşit kısır döngü yaratabilir. Yatırım eksikliğinin gelir ve servet dağılımında yaratabileceği bozulmalar, sonraki aşamada tekrar yatırım eksikliğinin devamına sebep olabilir."