DİYARBAKIR (AA) - Sur, Silopi, Cizre ve İdil'de yürütülen operasyonların son bulmasıyla PKK'lı teröristlerin yapılandığı Şırnak merkez ile Mardin'in Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde önümüzdeki günlerde güvenlik güçlerince operasyon yapılması bekleniyor.

Halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan çukurların kapatılması, patlayıcı tuzaklarının imhası, huzur ve asayişin sağlaması amacıyla Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 14 Aralık 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" ve "Şehit Polis Muhammet Onur", İdil ilçesinde 18 Şubat'ta gerçekleştirilen "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım" operasyonları başarıyla tamamlandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırıdan sonra başlatılan operasyon da 103. gününde son buldu.

Bu operasyonlar sayesinde Sur, Silopi, Cizre ve İdil teröristlerden temizlendi.

Söz konusu ilçelerde büyük kayıp veren terör örgütü, yaşamı hiçe sayan saldırılarını bu kez Şırnak merkez ile Mardin'in Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde sürdürmenin planını yapıyor.

PKK'lı teröristlerin, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden saldırılarının engellenmesi amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet birimlerince Şırnak, Nusaybin ve Yüksekova'da operasyon yapılması bekleniyor.