Batman’da Özcan ve Aslıhan Karabulut çiftinin 11 yaşındaki Nurşin ile 3 aylık Eylül isimli kız çocukları doğuştan görme engelli. Tedavileri için 80 bin liraya ihtiyacı olan çift, yetkililerden yardım bekliyor.

19 Mayıs Mahallesi’nde ikamet eden Karabulut çiftinin üç çocuklarından 11 yaşındaki kızları Nurşin ile 3 aylık Eylül isimli kızları görme engelli olarak doğdu. İki çocuğun tedavi masrafları için toplam 80 bin liraya ihtiyaç duyulurken, paranın bulunamaması durumunda iki kız ölene de karanlığa mahkum kalacak.

Çocuklarının bu durumu karşısında çaresiz kaldıklarını belirten gözü yaşlı anne Aslıhan Karabulut, iki kızının içinde bulunduğu durumun kendisini her gün kahrettiğini ifade etti. Kızlarının tedavisi için maddi durumlarının yetersiz olduğunu ve bu sıkıntıdan dolayı çocuklarını tedavi edemediklerini kaydeden anne Karabulut, "Allah rızası için bize yardım edin. Kızlarımın görmesini istiyorum. Kızlarımın normal insanlar gibi yaşamsını istiyorum. Bunun için gerek hayırsever insanlardan gerekse devletimizden yardım bekliyorum" dedi.

İki kızının tedavisi için doktorların 80 bin lira para istediğini dile getiren anne Karabulut, şunları söyledi:

"Eşim bir lokantada çalışıyor. Bu kadar paramız yok. Durumumuz bu çocukların tedavisi için yeterli değil. Var olan paramızı da onlar için harcadık şuan geçimimizi bile zor sağlıyoruz. Bir sürü ilaçları var ve bu ilaçları almakta zorluk çekiyoruz. Benim tek korkum bana bir şey olursa bu çocuklara kim bakar. Çünkü bütün ihtiyaçlarının ben karşılıyorum. Kendi başlarına bir şey yapamazlar. Eğer tedavileri yapılırsa içimiz rahat eder. Bunun için yardım bekliyoruz."

Eşi ile dayı çocukları olduğunu ifade eden anne Karabulut, "Yaşanan bu durumun akraba evliliğinden kaynaklandığı da tahmin ediliyor. Eğer akraba evliliği ise diğer çocuğum da neden böyle bir sorun olmadı. Oğlum var çok şükür onda böyle bir sorun yok. Ama iki kızım doğuştan görme engelli. Onların bu durumu bütün ailemizi kahrediyor. Hepimizin istediği bu çocukların tedavi edilmesi. Bunun için de yardım bekliyoruz" diye konuştu.

"BENDE YAŞITLARIM GİBİ OYUN OYNAMAK İSTİYORUM"

Görme engelli kızlardan 11 yaşındaki Nurşin ise, kendisi ve kardeşi Eylül için yardım istediğini belirterek, her çocuk gibi kendisinin oyun oynamak istediğini kaydetti. Yaşadığı durumdan dolayı sokakta başka çocuklarla oyun oynayamadığını anlatan Nurşin, "Bende sokakta her çocuk gibi oyun oynamak, okula gitmek istiyorum. Bunun için yardım bekliyoruz. Lütfen duyarlı kişiler sesimize kulak verin. Ben ve kardeşim yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Çocukların babaannesi Aysel Karabulut da, torunlarının tedavisi için yardım beklendiklerini anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Torunlarını bu halde görmeye dayanamadığını aktaran Karabulut, "Torunlarımı İstanbul’a tedavi için götürdük. Oradaki hekimler bize bu tedavi için çok para gerektiğini söylediler. Bizden iki çocuk için yaklaşık olarak 70-80 bin lira istediler. Bizim bu kadar paramız yok olmadığı için tedavi yapamadık. Buradan herkese sesleniyorum. Allah rızası için bize yardım edin" şeklinde konuştu.

Görme engelli kızların 13 yaşındaki ağabeyleri Veysel Karabulut, kardeşlerinin iyileşmesi ve görebilmeleri için hayırseverlerden yardım istediğini kendisi gibi kardeşlerinin de görmelerini istedi.