SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görevli bir grup doktor, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesinde farkındalık oluşturmak amacıyla enstrüman çalıp türkü söyleyerek klip çekti.

"Sağlıkta şiddete karşı çal" sloganıyla hazırlanan 11 dakika 43 saniyelik klipte, CÜ Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Akyol, Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Karadayı ve Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yener Gültekin ile aralarında intörnlerin (ön hekim) de bulunduğu 30 doktor, "İşte Gidiyorum Çeşm-i Siyahım" ve "Kara Duta Yaslandım" adlı türküleri seslendirdi.

Bazı doktorların hem enstrüman çalıp hem de türkü söylediği kliple sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesinde farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

 

CÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıkta şiddetin son yıllarda arttığını ve artmaya devam ettiğini söyledi.

Yaklaşık 6 ay önce hastanelerinin acil servisinde darbedilen 3 intörn ile arkadaşlarının, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkati çekmek için klip hazırlama fikrini ortaya attığını belirten Bulut, "Bizlere yakışacak kalitede bir tepki ortaya koyalım istedik ve bunu da sanatsal boyutuyla güzel bir şekilde yaptık" dedi.

Klibin büyük emekler sonucunda hazırlandığını dile getiren Bulut, "Bu kliple geniş kitlelere sesimizi duyurabilmek, farkındalık oluşturmak ve çözümüne de katkıda bulunmak istedik. Her türlü şiddete karşı toplumun önde gelen kesimleri tepkilerini ortaya koymalı ve insanlara doğru çözüm yollarını da göstermeli. O yüzden şiddete 'hayır' derken bunu sanatsal bir yolla yapalım istedik. Bu şekilde etkili olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Klipte bağlama çalıp türkü söyleyen Prof. Dr. Melih Akyol da böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Sağlıkta şiddete karşı sanatsal bir etkinlik yapamaya karar verdik. Umarım amacına ulaşacak bir çalışma olur. Klibe hekimler, asistanlar, hekim adayları olarak katkıda bulunduk. Bu çalışmayla sağlıkta şiddete 'hayır' demeyi hedeflemiş olduk" ifadelerini kullandı.

İntörn Özgür Kurtkulağı ise arkadaşlarının darbedilmesinin ardından birçok çalışma yaptıklarını ve daha geniş kitlelere ulaşmak için klip çekmeye karar verdiklerini söyledi.

Öğretim üyelerinden ve üniversiteden destek gördüklerini dile getiren Kurtkulağı, "Çalışmamız inşallah geniş kitlelere ulaşır" dedi.

Kurtkulağı, klipte seslerin hazırlanmasında emeği geçen Ömer Korçum'a teşekkür etti.