KONYA (AA) - Konya'da teröristler tarafından gerçekleştirilen kuyumcu soygununda adının geçtiği belirtilen öğretmen, dolandırıcıların verdiği hesaba kredi çekerek 35 bin 500 lira aktardı.

Merkez Karatay ilçesi Büyüksinan Mahallesi'nde yaşayan Fatma Nur Aytin'i (43) kendisini savcı olarak tanıtan bir kişi telefonla aradı.

Teröristler tarafından yapılan kuyumcu soygununda adının geçtiği, olayın aydınlatılacağını söyleyen bu kişi, Aytin'den Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki öğretmen eşi Faruk Aytin (45) ile ilgili bilgi aldı.

Fatma Nur Aytin ile telefonda konuşmayı sürdürürken eşini de arayan şüpheliler, "Senin ev telefonun şu değil mi? Öğretmenlik yapıyorsun. Şu an olaya ilişkin evinde de arama yapılıyor" şeklinde bilgileri paylaştı.

Aytin çiftinin seslerini birbirine dinleten şüpheliler, kimseye bir şey anlatmamaları konusunda da sürekli uyarılarda bulunarak, yapılacak operasyon için hesaplarına para yatırılmasını istedi. Kredi kartından 7 bin 500 lirayı verilen hesaba aktaran Aytin, dolandırıcıların isteği üzerine bankadan 28 bin lira kredi daha çekti. Aytin, bu parayı da aynı hesaba yatırdı.

Kendisini arayacaklarını söyleyen şüphelilerden uzun süre dönüş olmayınca Faruk Aytin, polisi arayarak eşine ulaşamadığını söyledi. Aytin, polise evdeki aramayı ve operasyonu sorunca dolandırıldığını anladı.

 Şüphelilerle konuşmayı sürdüren Fatma Nur Aytin ise evine gelen polise inanmayarak kapıyı bir süre açmadı.

Dört saat boyunca şüphelilerin dediklerini yapan Aytin çifti, uzun süre olayın şokunu üzerinden atamadı. Polis, şüphelilere ulaşmak için çalışma başlattı.