ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de kendini cumhuriyet savcısı olarak tanıtıp telefonla bir kişinin parasını ve ziynet eşyalarını dolandırdığı iddia edilen şüpheli, gözaltına alındı.

İddiaya göre, Emek Mahallesi Ulu Selvi Sokak'taki bir evde yaşayan T.İ'yi telefonla arayan şüpheli, kendini "cumhuriyet savcısı" olarak tanıtıp, bir kuyumcunun soyulduğunu, olay yerinde kimliğinin bulunduğunu ve şüpheli durumda olduğunu belirterek, evdeki altınları birazdan eve gelecek polise teslim etmesini söyledi. 

T.İ, bunun üzerine evde bulunan bir çift altın küpe, 17 altın, 12 bilezik, 400 dolar ve 200 lirayı bir poşete koyarak kapısını çalan ve kendisini "komiser" olarak tanıtan kişiye teslim etti. T.İ, ayrıca telefondaki kişinin yönlendirmesi sonucu, bir PTT Şubesi'nden 7 bin lira kredi çekip, aynı cadde üzerinde bulunan bir bankaya paraya yatırdı.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan T.İ, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine bölgede çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şüpheli A.Ç'yi aynı mahallede bir apartmanın girişinde yakaladı.

Gözaltına alınan A.Ç, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.