YOZGAT (AA) - Yozgat'ta telefonda kendisini emniyet mensubu olarak tanıtan şüphelinin verdiği hesaba 3 bin 250 lira yatıran kişinin eşi, bozdurduğu bileziklerin parasını dolandırıcılara kaptırmaktan polisi arayarak kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, Meryem ve İhsan Karabulut çiftini aynı anda arayan dolandırıcılar, ailenin terör soruşturması geçirdiğini, bu yüzden paraya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Dolandırıcılara inanan İhsan Karabulut, kendisine verilen hesaba 3 bin 250 lira yatırdı. Meryem Karabulut da bileziklerini bozdurarak verilen hesaba yatırmadan önce polisi aradı. Polisin uyarısı üzerine Karabulut, 4 bin 500 lirasını yatırmaktan vazgeçti.

İhsan Karabulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, telefonla arayan kişinin kendisini polis olarak tanıttığını, kimlik fotokopisiyle kredi çekilmeye çalışıldığını, bunu önlemek için verilen hesaba para yatırması gerektiğini söylediklerini anlattı.

Eşiyle de kendisini telefonda görüştürdüklerini belirten Karabulut, "Bana verdikleri hesaba postaneden 3 bin 250 lira yatırdım. Benden en az 3 bin lira daha yatırmamı istediler. 'Ben komiserim, parayı yatırdıktan sonra emniyet müdürlüğüne seni çağıracağız' dedi" ifadelerini kullandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlatırken, yatırılan 3 bin 250 liranın İstanbul'dan çekildiği tespit edildi.