Gaziantep’te görev yapan basın mensupları ile mülteci kampında yaşayan Suriyeli sporcular arasında oynanan dostluk maçının gülen tarafı Suriye oldu.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti ve Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen dostluk maçı, Suriyeli mülteci sporcuların galibiyetiyle sonuçlandı. Gaziantep’te görevli basın mensuplarından oluşan Gaziantep takımı, Gaziantep’teki mülteci kampında yaşayan Suriyeli sporculardan oluşan takıma 4-0 mağlup oldu.

Şehitkamil İlçe Stadyumu’nda oynanan maça Suriyeli taraftarlar ilgi gösterdi. Hem kendi takımlarına hem de basın mensuplarından oluşan takıma maç boyu tezahürat yapan Suriyeli seyirciler, maç sonunda iki takımın oyuncularını da ayakta alkışladı.

SURİYELİLERİN SIKINTILARINI BİRLİKTE HİSSETMEMİZ GEREKİYOR

Maç sonrası açıklamada bulunan Suriyeli Mültecilerden Sorumlu Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Suriye’de yaşananlara Türkiye’nin duyarsız kalamayacağını vurguladı.

Vali Veysel Dalmaz, şunları söyledi:

“Türkiye, yanı başında cereyan eden hadiselerle ilgili, oradan ülkemize gelen Suriyeli dostlarını, misafirlerini ağırlıyor. Türkiye, Suriyelilere kucak açtı ve şu anda 2 milyona yakın Suriyeli ülkemizde. Yanı başımızda cereyan eden hadiselere ülkemiz duyarsız kalamazdı. Nitekim kamplarımızda, kampların dışında veya Suriye’nin içinde de olsa Türkiye’nin yardımıyla ayakta durmaya çalışan insanlarımız var. Bu çerçevede oradaki sorun 1,2,3 yılda bitecek gibi değil. Artık buradaki insanımız, buradaki misafirimiz bizimle birlikte yaşıyor. Ama yaşarken bizden biri olarak yaşamasında fayda var. Zira biz onları ayrı görmüyoruz, onlar da bizi ayrı görmeyecekler. Bizim insanımızı da ayrı görmeyecekler.

Bu insanlar oradan kendi istekleriyle, rahatlıkla gelmediler. Bombaların altından, enkazın altından, bazı sıkıntıları çekerek geldi. Ama görüyoruz ki o insanlarda da artık sosyal, sportif, kültürel alanlarda rehabilitasyon gerekiyor. Onlarla birlikte olmamız onların dertlerini, sıkıntılarını birlikte hissetmemiz gerekiyor.”

SURİYELİLER İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILDI

Suriyeli mülteciler için önemli çalışmalar yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini dile getiren Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ise şöyle konuştu:

“Gaziantep her alanda ilkler ve enler şehri olarak anılmaktadır. Ülkemizin kurtuluş meşalesini yakan Gaziantepliler her zaman barış, kardeşlik, dostluk ve misafirperverlik konusunda da örnek olmuştur. Kentimiz bugünde misafir Suriyeli kardeşlerimiz konusunda takdir edilecek bir duruş sergilemeye devam etmektedir.

Ülkelerindeki savaş nedeniyle ülkemize sığınan ve bir bölümü kentimizde bulunan misafir Suriyeliler için önemli çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bizler de bu dostluk maçı ile misafir Suriyeli kardeşlerimiz ve Gaziantep halkı arasındaki güzel diyalogları pekiştirmeyi ve bu konudaki hassasiyeti bir kez daha toplumun tüm kesimlerine hatırlatmayı amaçladık.”

Yapılan konuşmaların ardından her iki takıma da kupa verildi.