OSMANİYE (AA) - Osmaniye’de, öğretmenin tavsiyesiyle ailesi tarafından kendisine yavru sokak köpeği hediye edilen Down sendromlu Umut Ozan Aktürk’ün (6) yüzü güldü. 

Baba Haydar ve anne Zahide Aktürk ile hayvan barınağını ziyaret eden küçük Umut, burada beğendiği sokak köpeğinin iki aylık yavrusunu sahiplendi.

Yavru köpeğe kısa sürede alıştığı gözlenen küçük Umut, yeni arkadaşının ismini “Çakıl” koydu.

Kafesten aldığında yavru köpekten ilk önce çekinerek uzak duran Umut, daha sonra onu kucağında sevdi.

Baba Aktürk, Anasınıfı ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki öğretmenlerin oğlu için bir hayvan alınması tavsiyesinde bulunduğunu belirterek, "Oğlumuz için hayvan barınağına gelerek yavru köpeği sahiplendik. Umut’un yavru köpeği bu kadar çok seveceğini bilmiyorduk. Bundan sonra “Çakır” adını verdiğimiz yavru köpeğimizle vakit geçirip sorumluluk sahibi olacak. Çakır'ın oğlumu hayata daha iyi bağlanmasına yardımcı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Veteriner Hekim Ali Laçinbala da, hayvan severlerin barınaktan köpek sahiplenmelerini arzuladığını kaydetti.

Barınaktaki köpeklere sahiplenilmesinden mutlu olduğunu kaydeden Laçinbala, "Köpeğimiz Umut’a bundan sonra arkadaş olacak ve daha güzel vakit geçirecekler. Artık yavru köpeğimizin de bundan sora sıcak bir yuvası olacak. Kendilerine temizliği, bakımı, aşısı gibi konularda bir süre yardımcı olacağım" diye konuştu.