Gaziantep’te engellilere yönelik istihdamı arttırmak amacıyla açılan hizmete giren Mutlu kafede, down sendromlular mutluluk saçıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından masal parkında açılan Mutlu Kafede tamamıyla down sendromlu çocuklar çalışıyor. Oldukça mutlu olduğu gözlenen down sendromlu çalışanlara vatandaşlarda ilgi gösteriyor. Down sendromlu çocukların sosyal hayata katılımı ve kendilerine güvenlerini kazanmaları amacıyla kurulan Mutlu Kafede, toplamda 6 çocuk garsonluk yapıyor. Müşterilerle sohbet eden çocukların sosyal iletişimlerinin geliştiği gözlenirken, kafeye gelen müşterilerinde oldukça mutlu olduğu gözlendi. Kafede çalışan çocuklar ise, çok mutlu olduklarını belirterek, “Mutlu Kafede çalışmaya başladık, eskiden evde otururduk ve çok sıkılırdık, şimdi burada insanlara çay kahve yapıp veriyoruz. İnsanlar bize çok iyi ve sıcak davranıyor. Hem para kazanıyoruz hem de sosyalleşiyoruz” diye konuştu.

Kafeye gelen müşterilerden Ömer Faruk Akdoğan ve Aziz Karahan ise, “Evim buraya çok yakın açıldığından bu yana hemen hemen her gün geliyoruz. Mutlu kafeden çok memnunuz. Down sendromlu çocukların burada çalışmasından çok mutlu oluyoruz. Onlarında topluma kazandırılıp dışlanmaması lazım. Bizde her an engelli olabiliriz. Çok güzel bir uygulama yapılmış. Servisi down sendromlu çocuklar yapıyor görünce çok sevindik“ diye konuştu.