Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Muammer Aydın, Zonguldak Barosu’na yaptığı ziyarette, “Rahmetli Genel Başkanımız kurucu Başkanımız Bülent Ecevit; Zonguldak milletvekiliydi. Gerçekten Zonguldak halkının kendisine verdiği destek, DSP açısından çok önemlidir” dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Muammer Aydın, beraberinde partililer ile birlikte Zonguldak Barosu’nu ziyaret etti. Aydın ve heyetini, Zonguldak Baro Başkanı Av. Kerem Ertem karşıladı. Ziyarette Zonguldak Barosu avukatları hazır bulundu. 2015 seçimlerinin önemine değinen DSP Genel Başkan Yardımcısı Muammer Aydın, “Hukukun elit bütünlüğü, hukuk dışı hareket tarzlarının geliştirildiği ve suç olup olmadığının tartışması ayrı olmakla birlikte 16 yaşındaki çocukların tutuklandığı bir ülkede hukuktan bahsetmenin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Basına getirilen sansürün, halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlanması anlamında kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Aydın, 2015 seçimlerinin ülkenin bundan sonraki geleceğini şekillendirmesi bakımından çok önemli olduğunu hem hukukun hem de siyasetin kendine düşeni yapması gerektiğini ama bunu yapabilmek için halkın duyarlılıklarının artırılması gerektiğini düşündüklerini söyledi. Nitekim bu çalışmalarının temelinde bu anlayışın yattığını anlatan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bize yüklenen görevleri layıkıyla yerine getirmek için hem hukukçu hem de siyasetçi olarak yapacağımızı düşünüyoruz. Zonguldak halkına özellikle şunu söylemek istiyorum. Rahmetli Genel Başkanımız kurucu Başkanımız Bülent Ecevit; Zonguldak milletvekiliydi. Gerçekten Zonguldak halkının kendisine verdiği destek, DSP açısından çok önemlidir. Bu destek kurucu Başkanımızın vefat etmiş olmasına rağmen onun bize emanet ettiği DSP’ye yapacağımız çalışmalarla 2015 seçimlerinde de verilmesini ve gösterilmesini özellikle rica ediyorum.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Baro Başkanı Av. Kerem Ertem ise “Bu nazik ziyaretiniz için önümüzdeki çalışmalarda başarılar diliyorum. Özellikle avukatın vergisel sorunlarıyla ilgili yapmış olduğunuz çalışmalar KDV’nin oluşturduğu problemin aşılması noktasında çok önemlidir. Çok önemli iz bırakmıştır. O ve onun gibi çalışma İstanbul Barosu’nun öncülüğünde gerçekleşmiştir. Dolayısıyla bizim dostluğumuzun çok önceki dönemlere ulaştığını söylediniz. Dostluğumuz halen daha devam ediyor. İnsanlar hukukun kendilerine çizmiş olduğu kurallar, hak ve özgürlükler çerçevesinde bir sürprizle karşılaşmamayı beklemek durumundadır. Sabah kalkarlar, akşam yatana kadar herhangi bir hukuki sürprizle karşılaşmamak hukuk güvenlik ilkesinin ana eksenidir” diye konuştu.