KONYA (AA) - KTO Karatay Üniversitesinde "Dünya Sosyal Hizmet Günü" nedeniyle bir seminer düzenlendi.

Üniversitenin Sosyal Hizmet Etkileşim Topluluğu ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği tarafından, Dünya Sosyal Hizmet Günü nedeniyle Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda, "Türkiye’de Sosyal Hizmet Bilim ve Mesleğinde Tehditler ve Fırsatlar" konusunda katılımcılara seminer verildi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Çağatay Ünüsan, sosyal hizmetlerin insanlar için önemli bir alan, önemli bir meslek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bu mesleği yapanlara ihtiyacı olduğunu belirten Ünüsan, "Bu mesleği yaparken kültürümüzün kodlarını iyi analiz etmeliyiz. Tüm katılımcıların, öğrencilerimizin 15 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü’nü kutluyorum" dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kamil Alptekin de sosyal hizmetin modern toplumlarda gittikçe yaygınlaşan, toplumların refah düzeyinin yükselmesi yönünde sorunları tespit eden, toplum temelinde bilimsel yöntem ve tekniklerle çalışmalar yapan bir disiplin olduğunu ifade etti.

Günümüzde yaşanan teknolojik, sosyo demografik, politik, ekonomik değişimlerin beraberinde toplumsal yapıda ve günlük yaşam örüntülerinde hızlı değişimlere neden olduğunu aktaran Alptekin, "Niceliksel olarak göreceli, artan refaha karşı düzensiz göç, çarpık kentleşme, suçluluk, sokakta yaşayan veya çalışan çocuklar, boşanma, aile içi şiddet, intihar girişimleri gibi farklı sorun alanları daha çok gündemi işgal etmekte; bu sorunların önlenmesi ve çözümü noktasında sosyal hizmetlere duyulan gereksinim artmaktadır" şeklinde konuştu.