KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, "21 Mayıs Dünya Süt Günü" dolayısıyla öğrenciler ile vatandaşlara yaklaşık 15 bin bardak ücretsiz süt dağıtıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından, Cumhuriyet Meydanı'nda 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında 100 kişilik öğrenci grubu, "Süt Yürüyüşü" adı altında Büyükşehir Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. 

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Erkan Alkan, burada yaptığı konuşmada, sütün insan hayatının her dönemindeki beslenmesinde en başta yer alması gereken, vücudun ihtiyacı besin elementlerinin tamamına yakın kısmını bileşiminde bulunduran tek gıda olduğunu belirtti.

Türkiye'de kişi başına düşen süt tüketiminin artırılması gerektiğine dikkati çeken Alkan, "Sağlıklı toplumların oluşmasında kuşkusuz en önemli konu yeterli ve dengeli beslenmedir. Özelikle çocukların beslenmesinde ayrı bir önem taşır. Gerek çocukların gerekse yetişkinlerin beslenmesinde son derece önemli olan süt ve süt ürünlerini soframızdan eksik etmeyelim" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler ve vatandaşlara, kurulan stantlarda yaklaşık 15 bin bardak (5 bin litre) süt dağıtıldı.