‘Daha yaşanabilir ve daha ulaşılabilir Bursa’ hedefiyle hizmetlerini aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kente değer katan teleferiğin yılbaşından itibaren Oteller Bölgesi’ne ulaşacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha ulaşılabilir marka bir kent haline getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında yenilenen kentin simgesi teleferik, Oteller Bölgesi’ne de uzanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte yeni teleferiğin 2. etabında devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Bursa Teleferik A.Ş. Genel Müdürü İlker Cumbul’dan çalışmalarla ilgili son durum hakkında bilgi alan Başkan Altepe, Bursalılara müjdeli haberi verdi.

HEDEF OTELLER BÖLGESİ

Yeni teleferiğin büyük ilgi gördüğünü anlatan Başkan Altepe, “Bursa’nın simgesi olan teleferiğin yenileme çalışmaları hızla sürüyordu. İlk etapta Teferrüç ile Sarıalan arasında çalışan hattımızı bu yıl içinde açmıştık. Teleferik ilk etabında, 4 ay içinde 450 bin kişiyi taşıdı. Şimdi, esas hedefimiz olan Oteller Bölgesi’ne ulaşma konusunda Sarıalan ile Oteller Bölgesi arasındaki hatta devam eden çalışmalarımızın da artık sonuna doğru geliyoruz” diye konuştu.

DÜNYANIN EN UZUNU

Başkan Altepe, Bursa merkezi ile Sarıalan arasındaki ilk etabın 4500 metrelik hattan oluştuğunu söyleyerek, “İlk etabın ardından Sarıalan ile Oteller Bölgesi arasındaki 4500 metrelik hatla birlikte 9 kilometrelik bir teleferik hattımız oluyor. Bu sayede dünyanın en uzun teleferik hatlarının başında geleni de Bursa’da hizmete geçmiş oluyor” dedi.

Çalışmaların hızla sürdüğünü anlatan Başkan Altepe, “İkinci etapta da artık beton çalışmalarının sonuna geldik. Son kat betonu bugünlerde atılmak üzere. Şu anda en son inşa edilen Oteller İstasyonu’ndayız. Makine dairemiz komple montajlı olarak geldi, her an çalışabilecek şekilde. Direklerin tamamının montajı tamamlandı. Şu anda kılavuz teli çekiliyor ve tel birkaç gün içinde deneme amaçlı olarak dönmeye başlayacak. Kabinleri üzerinde taşıyacak olan normal halatın çekilmesinin ardından halat artık aybaşından sonra dönmeye başlayacak” şeklinde konuştu.

22 DAKİKADA 9 KİLOMETRELİK YOLCULUK

Bugüne kadar yapılan çalışmalarla, inşaatta herhangi bir aksama olmadığını vurgulayan Başkan Altepe, “Hedeflediğimiz gibi yılbaşında Bursa merkezinden Oteller Bölgesi’ne yani otellere ve kayak pistine kadar ulaşım sağlanmış olacak. Bursa’dan teleferiğe binen vatandaşlar yaklaşık 22 - 23 dakikalık bir yolculukla kayak pistinin önüne kadar ulaşacaklar. Bu konforu yılbaşından itibaren sunmuş olacağız” diye konuştu.

ULUDAĞ’DA 4 MEVSİM

Başkan Altepe, teleferiğin yenilenmesiyle kentin büyük ivme kazandığını da hatırlatarak, “Teleferik, artık Oteller Bölgesi’ne de uzanarak Bursa turizmine ayrı bir değer katmış olacak. Böylece oteller de Oteller Bölgesi de 4 mevsim kullanılır yaşayan bir merkez haline gelecek” dedi.

Başkan Altepe, teleferiğin 2. etabıyla da hem Bursa’nın ve esnafın kazanacağını hem de kent turizminin gelişeceğini sözlerine ekledi.