SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesindeki Vali Lütfi Tuncel Ortaokulu'nda uygulama konulan "Dürüstlük Dolabı"na Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından takdir belgesi verilmesi, okulda sevinçle karşılandı.

Okul müdürü Ramazan Baker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından etik kültürün geliştirilmesi ve etik bilincin yerleştirilmesine katkısından dolayı "Dürüstlük Dolabı"na takdir belgesi verilmesini heyecanla karşıladıklarını belirtti.

Okulda güzel ve örnek bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Baker, "Etik bilincinin gelişmesi ve etik bilincinin yerleşmesi için yaptığımız katkıdan dolayı bizi ödüllendirdiler, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Dürüstlük Dolabı uygulamasıyla ilgili çok olumlu tepkiler aldık, Türkiye'nin bir çok yerinden bizi arayanlar oldu, bu uygulamayı okullarında uygulamak istediklerini söylediler. Bu uygulamanın tüm Türkiye'ye yayılmasını istiyoruz" diye konuştu.

8. sınıf öğrencisi Kubilay Çil de örnek bir projeyi okullarında uyguladıkları ve bu nedenle ödül aldıkları için çok mutlu olduklarını kaydetti.