DÜZCE (AA) - Düzce'de bir inşaatta çalışan ve yaklaşık 45 gündür ücretlerini alamadıklarını iddia eden işçiler, bir vincin üzerine çıkarak 5 saat süreyle eylem yaptı.

Camikebir Mahallesi'nde TOKİ tarafından yürütülen toplu konut projesinin inşaatında çalışan Kamil Uzun ve Abdullah Kuş, yaklaşık 45 gündür taşeron firmadan ücretlerini alamadıklarını iddia ederek, eylem yapmak için inşaat sahasındaki vincin üzerine çıktı. 

İnşaatta kalfa olarak çalışan Cemal Yeniköy, gazetecilere yaptığı açıklamada, 11 Aralık'ta hak edişlerinin ana firma tarafından taşerona yatırıldığını iddia ederek, "Toplam 460 bin lira hak edişimiz var. Bu miktar taşerona yatırıldı. Ancak taşeron bizim ücretlerimizi yatırmadı. Vince çıkan arkadaşlarımızdan birisi, 200 lira borcunu ödeyemediği için 9 bin 500 liralık haciz geldi. 15 Ocak'a kadar bu parayı ödemezse hapse girecek. Bize başka yol bırakmadılar" ifadesini kullandı. 

İnşaata gelen itfaiye ve polis ekipleri işçileri inmelere için ikna etmeye çalıştı.

Yaklaşık 5 saatlik bekleyişin ardından, işçilerden Kamil Uzun, donma tehlikesi yaşadığı için itfaiye ekiplerinin yardımıyla indirildi. Daha sonra Düzce İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat'ın ikna çabaları sonucu diğer işçi Abdullah Kuş da Polat tarafından itfaiye merdiveni ile indirildi. 

İşçiler, sağlık kontrollerinin yapılması için Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü.