Düzce’nin Akçakoca ilçesinde balık tezgahlarını denetleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, normal ölçülerin altında avlanmış 75 kilogram balığa el koydu.

Türkiye’nin kıyı il ve ilçelerinden birer yetkilinin yer aldığı 24 kişilik Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı heyeti, Düzce’nin Akçakoca ilçesinde İlçe Tarım Müdürü Cenk Doğan’la birlikte sabah balıkçı barınağında bulunan balık depolarını denetledi. Barınak içerisinde yer alan buzhanelerden birinde normal ölçülerin altında avlanmış 75 kilogram balık tespit eden yetkililer balıklara el koydu. El konulan balıklar, tutulan tutanaklar eşliğinde müsadere edilmek üzere Milli Emlak İlçe Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Balıkçıları tek tek dolaşarak balık ölçümleri yapan yetkililer, tezgahta satılan balıkların standartlara uygun olduğu tespitini yaparak, balıkçı esnafına duyarlılıklarından ötürü teşekkür ettiler. Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgilere göre ilçede balık satan lokanta ve restoranların da denetleneceği ve ardından günübirlik olarak çevre ilçelerde denetimler yapılacağı öğrenildi.