ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, derisinin güneş ışığı veya darbeye maruz kalmasıyla vücudunda yaralar oluşan Epidermolysis Bullosa (EB) hastası öğrenci Elif Sultan Karabayır (14), karnesini evinde Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'dan aldı.

Tuna, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile tanışınca adeta hayatı değişen ve özel kıyafetlerle hastalığından korunmaya çalışan Karabayır'ı ziyaret etti.

Ona karnesinin yanında hediyeler veren Tuna, hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de Eskişehir Valiliğinin 2013 yılından bu yana sağlığıyla yakından ilgilendiğini söyledi.

Gereken destekleri ellerinden geldiğince vermeye çalıştıklarını belirten Tuna, "Elif kızımız hayat dolu. İnşallah başarısıyla bizleri sevindirecek. Ailesini de tebrik ediyorum. Buraya kadar gelip kendisine eğitim veren öğretmenlerin de çok büyük emeği var. Üniversite günlerini de görmeyi temenni ediyoruz" diye konuştu.

Karabayır ise eve gelip kendisine eğitim veren öğretmenlerini çok sevdiğini anlattı.

Sağlığının eskiye göre daha iyi olduğunu vurgulayan Karabayır, "Okula gidip geldiğim zaman perişan oluyordum. Ufacık bir çarpmada bile vücudumda yaralar oluşuyordu. Şu an çok iyiyim" ifadesini kullandı.