Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri ile buluştu.

Antalyalı gençlerin kent yönetimindeki sesi olan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, Ebru Türel’i konuk ederek, gerçekleştirmek istedikleri projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Türel, “Bugün sizlerle tanışmak ve fikir alışverişinde bulunmak istedim. Sosyal projeler anlamında Büyükşehir Belediyemize destek olmaya çalışıyorum. Gençlerle birlikte sosyal projeler yapmak istiyoruz, sizlerin önerilerini almak istiyorum” dedi.

Her şey küçük bir fikirle başlar

“Burada hep birlikte bir beyin fırtınası yapacağız” diyen Türel, “Gençlere ne şekilde projeler yaparsak onların geleceklerine, eğitimlerine daha faydalı olur, bu açıdan sizlerle buluşmak ve görüşlerinizi dinlemek istedim. Burada hep birlikte bir beyin fırtınası yapacağız. Her şey aslında küçük bir fikirle başlayıp çok güzel projelere dönüyor. O yüzden sizlerin fikirleri bizler için değerli ve önemli. Gençler için ne yapabiliriz, buna sizlerle karar vereceğiz.”

Antalya’da bir ilki başaralım

Kendisinin hayatta her şeye matematiksel olarak baktığını ifade eden Ebru Türel, “Bir proje oluştuğu zaman bizim hedef kitlemiz ne olacak, buna ne kadar bütçe ayıracağız, kimlere ulaşacağız, hangi göstergelerle o hedeflere ulaşacağız. Bizim daha geniş kitlelere sesimizi duyurabileceğimiz ve faydasını sağlayabileceğimiz bir şeyler olmalı. Antalya’da sanatsal, eğitim ve kültürel alanda birçok destek sağlıyoruz. Örnek ASMEK’ler ve AKBEM’ler. Ben istiyorum ki bu meclisten öyle bir proje çıksın ki bu Antalya için ilk olsun. Bunu hep beraber başaralım. Bütün siyasi partiler, bütün görüşler ortak hep beraber bir şey yapalım.”

Gençlere iş hayatı hakkında örnek

Endüstri Mühendisi olduğunu ve iş kadını olarak çalıştığını ifade eden Türel, kendi iş hayatından tecrübeleri gençlerle paylaştı. Türel, “Antalya’da çalışmak istediğiniz zaman iş bulamamak gibi bir şey yok. Ancak iş beğenmemek çok fazla. İnsanlar kendilerine rahat bir iş istiyor ve arıyor. Ben hiçbir zaman hayatımda rahat bir işim olsun istemedim. Ben de oradan oraya her gün koşturuyorum. Çünkü rahat bir işte ne uzar ne de kısalırsın. Kesinlikle bir yerden başlamak gerekiyor. Ve bu hiçbir zaman rahat bir iş olmayacak. Bu beklentimizi sıfırlamamız lazım. Ben mezun oldum, çalışmaya başladım, üst düzey danışmanlık yapıyordum. Evime gitmeden, 3 gün fabrikada kaldığımı bilirim” dedi.

Kırsaldaki gençlere sosyal etkinlik

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri, özellikle kırsal bölgedeki gençler için sosyal ve kültürel alanda etkinlikler gerçekleştirmek istediklerini ve bu konuda destek beklediklerini Ebru Türel’e iletti. Ebru Türel de kırsal bölgelerdeki gençlerden gelen talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda tiyatro ve gezi gibi sosyal ve kültürel etkinlere yer verilebileceğini, bu konuda oluşacak Gençlik Meclisi’nin sunacağı projelere her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.