Edirne Belediyesi bünyesinde kurulan Edirne Akademi’de dersler devam ediyor. Bir süre önce Edirne Akademi’nin kadrosuna dahil olan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Elif Uluğ, tekrar Edirneliler ile buluşacak.

Çeşitli konularda düzenlenen dersler, atölye çalışmaları ve eğitimlerle katılımcılara yeni bir vizyon kazandırmayı hedefleyen Edirne Akademi’de bu hafta Edirne Akademi Hocası ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Elif Uluğ, ‘Osmanlı-Türk Modernleşmesi, Demokrasi ve Kadın’ konulu ders verecek.

Geçtiğimiz hafta ‘Demokrasi ve İnsan Hakları’ dersi kapsamında ‘Türklerin Nasıl Müslüman Oldukları’ ile ilgili verdiği dersle büyük beğeni toplayan Dr. Elif Uluğ, 4 Ocak Perşembe günü saat 13.00’da Edirne Akademi’de bir kez daha Edirneliler ile buluşacak.

Dr. Elif Uluğ, Edirne Akademi’ye kayıt yaptıran katılımcılara yönelik düzenlenen ‘Osmanlı-Türk Modernleşmesi, Demokrasi ve Kadın’ konulu ders kapsamında yaptığı araştırmalarla tarihten günümüze ışık tutacak, demokrasi ve kadının tarihsel süreci ile ilgili katılımcılara önemli bilgiler verecek.