Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Karaağaç bölgesinde oluşturmak istedikleri Kent Parkı projesi ile ilgili kararlılıklarını sürdüreceklerini söyledi. Gürkan, süreçle ilgili çeşitli itiraz haklarının bulunduğunu belirterek, gerekirse Anayasa Mahkemesi’ne kadar gidebileceklerini belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, oluşturmak istedikleri Kent Parkı projesi ile ilgili son durumu anlattı. Gürkan, Toprak Koruma Kurulu’na araziyi, tarım arazisi vasfından çıkarmak için başvuruda bulunduklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Kent Parkı ile ilgili süreç devam ediyor. Edirne’de yerel olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Toprak Koruma Kurulu var. Biz, Toprak Koruma Kurulu’na, burasının tarım arazisi vasfından çıkarılmasını talep ettik. O kurul bir karar verecek. Tabi ben olumsuz karar bekliyorum. Bizim bakanlığa itiraz hakkımız var. O itiraz hakkımızı kullanacağız. Orası da itiraz ederse, dava açma hakkımızı kullanacağız. Bunu sayın bakana ilettim ama onun da üstünde bir süreç var o süreci takip ediyoruz. Ben kararlıyım. Yargıya gideceğiz, eğer aleyhe karar verirse üste gideceğiz. Anayasa Mahkemesi’ne kadar gideceğim. Çünkü ben, Edirne için bir şey istiyorum. Edirne gibi tarihin en kadim şehirlerinden birinde bizim en büyük parkımızın 3-5 dönüm olması bizim için hoş bir görüntü değil. Orada 350 dönümlük bir kent parkı yapmak istiyoruz."

"BU KABAHATSE, BEN BU KABAHATİ İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Gürkan, geçmiş dönemlerde bölgenin tarımsal arazi olarak verilmesinin doğru bir karar olabileceğini ancak şu an için arazinin Edirne’nin akciğerleri konumunda olduğuna değinerek, "Burası tarımsal arazi olarak verildiğinde o dönemlerde belki doğru bir karardı ancak şuanda orası Edirne’nin akciğerleri, nefes alabileceği yerler. Biz orasını ağaçlandıralım, çiçeklendirelim, insanlar orada yürüsün, koşsun ücretsiz olarak girsin o parka insanlar. Ücret vererek değil. Edirne’de bir tane Söğütlük kent ormanı var, oraya da ücretle giriyorsunuz. Herkesin ücretsiz olarak girebileceği, istediği aktiviteyi ücretsiz olarak yapabileceği bir kent parkı oluşturmak istiyoruz. Bu kabahatse, ben bu kabahati işlemeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.