19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin büyükşehir belediyesi olabileceğini belirterek, “Edirne’de artık köy kalmayacak. Doğrudan ilçe ve büyükşehir belediyeleri ile çalışacaksınız. İmkanlar daha fazla olacak” dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle verilen yemeğe Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, merkeze bağlı 24 mahalle muhtarı, merkeze bağlı köy muhtarları ile Lalapaşa, Süloğlu ve Havsa’da görev yapan ilçe ve köy muhtarları katıldı.

Muhtarlar adına konuşan Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Tasmalı, “Bizlerin her zaman yanımızda olan Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a tüm muhtarlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Muhtarların, demokrasinin gerçek temsilcileri olduğunu ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Örneğin valimiz; Bakanlar Kurulu kararı, Sayın Cumhurbaşkanı’nın onayıyla atanıyor. Ben, parti içindeki mekanizmaları saymazsanız, her partinin kendine göre ayrı bir mekanizması var, bir partinin adayı olarak halkın karşısına çıkıyorum. Partim adına oy istiyor ve oy alıyorum. Milletvekilleri de bu şekilde. Ama muhtarlar kendi mahallesinde köyünde azalarıyla birlikte doğrudan seçime giriyor. Arkada kocaman, devasa bir parti yok" ifadelerini kullandı.

"Köylerimize elimizden geldiği kadar destekte bulunuyoruz"

Bütün dünyanın arzu ettiği demokrasi yönteminin doğrudan demokrasi olduğunu ifade eden Gürkan, "Edirne büyükşehir belediyesi olmadığı için biz sadece, kanunların bize verdiği yetki kadar, 24 mahalle muhtarı ile çalışabiliyoruz. Kanunların iyi niyetinden faydalanarak, köylerimize de elimizden geldiği kadar destek veriyoruz. Tabi ki yapılan her zaman azdır. Eksikleri vardır; her zaman tamamlanmaya muhtaçtır. Edirne’nin 256 köyünün ülkemizin başka bölgeleri, başka köyleriyle kıyasladığımızda gerçekten birçok eksiği giderilmiş durumda. İl Genel Meclisimiz, İl Özel İdaremiz, Valimiz gerçekten bu konuda çok hassas çalışıyor. Az önce sohbet ederken sayın Valim dedi ki; doğal arıtma yapıyoruz. Nasıl yapıldığını da anlattı bana. Aynı bizim çöplük örneğinde olduğu gibi; biz 10 milyona yaptık, başkaları 110 milyona yaptı. Biyolojik arıtma yapılmış bir köye 1 milyona, sayın Valim doğal arıtma yapmış bir köye 35 bin liraya aradaki farka bakın" şeklinde konuştu.

"Edirne büyükşehir olabilir"

2019 yılına yaklaşıldığını hatırlatan Gürkan, "Seçimler var. Hepimiz seçimle geldik. Kimimiz aday olmayacağız. Kimimiz tekrar aday olacak. Kimimiz seçime gireceğiz ancak seçilemeyeceğiz. 2019’da bizi yeni gelişmeler bekliyor. Büyükşehir olabiliriz. Edirne’de artık köy kalmayacak. Doğrudan ilçe ve büyükşehir belediyesi ile çalışmaya başlayacaksınız. İmkanlar daha da fazla olacak. Köylerin bugüne kadar alışkın olmadığı yeni sistemler gelecek; su parası, çevre temizlik vergisi gibi. Madalyon iki taraflı; vermeden almak Allah’a mahsustur. Onları verin, bunları alın diyeceğiz. İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresinin, Valiliğimizin bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalarla Edirne, Türkiye’nin ilden, ilçeden büyükşehire geçişin en kolay olduğu il olacak. Bunu çok samimiyetle söylüyorum. En sıkıntısız büyükşehir Edirne olacak. Köylerde yolun dışında, çok önemli ihtiyaçların kalmadığını görüyorum. 2019 yılında yarışa girecek arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı’ya ve diğer muhtarlara kendisini ziyaret sırasında çekilen fotoğraflarını ve Atatürk biblosu hediye etti.