Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Balıkesir Edremit Kaymakamlığının Genç-Des projesi kapsamında 40 üniversiteli genç, Aydın’a gelerek Roman Mahallesini ziyaret ettiler.

Balıkesir Üniversitesi Altınoluk ve Edremit Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören 40 üniversiteli genç, Genç-Des Projesi kapsamında sepet örmeyi öğrenen gençler, iyi uygulama örneklerini yerinde görmek ve incelemek amacıyla sepetçilikte ön planda olan Aydın’da günü birlik geziye katıldı.

Üniversiteli gençler, Aydın Roman Dernekleri Federasyonu tarafından yürütülen "Sepet Örme Sanatı Roman Kadınlarla Yaşıyor" ve “Mandrel Boncuk Yapımı” kurslarına katılan roman kadınların iş gücü piyasasındaki yeri konulu konferansa katılarak, kaybolmaya yüz tutmuş mandrel boncuk yapımı sanatı ile sepet örme sanatı hakkında bilgilendirildiler.

Konferans sonrası üniversiteli gençlere, Aydın Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz tarafından Roman mahalleleri gezdirilerek sepet yapımı ile ilgili teknik bilgiler ve detaylar paylaşıldı. Proje kapsamında oluşturulan sepet yapım atölyesi ve sergiyi gezen öğrenciler yapılmış örnek çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldular.

Üniversiteli gençler Aydın’a gerçekleştirilen günü birlik geziden çok memnun olduklarını belirterek, Aydın Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz’e göstermiş olduğu misafirperverlikten ötürü teşekkür ettiler.