Ege Denizi’nde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İzmir ve çevresinde paniğe yol açtı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi (AFAD) verilerinden alınan bilgiye göre, saat 08.20’de merkez üssü Ege Denizi İzmir Karaburun açıkları olan 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, yerin yaklaşık 24 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

İzmir ve çevresinde hissedilen deprem, vatandaşlarda paniğe yol açtı. Özelikle depremden etkilenen yerleşim yerlerine en yakın bölgelerde, bazı vatandaşların evlerinden dışarı çıktığı öğrenildi. Sarsıntı’da ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. İzmir’li esnaflardan Rasim Ayhan, sabaha doğru depremle birlikte uyandıklarını belirtti. Ayhan, "Korku dolu anlar yaşadık. Daha sonra sabah iş yerini açmaya geldim. Yine bir sarsıntı yaşadık. Panik havası oluştu. Bugün galiba depremlerle geçen bir gün olacak" dedi.

Yine esnaflardan Mehmet Çakaloğlu ise deprem anını şöyle anlattı: "Sabaha doğru eşim uyandırdı beni. Sesler geliyordu çatırdama sesleri. Çocuklar korku dolu anlar yaşadı. Sakinleştirdik. Sabah iş yerini açmaya geldiğimde, yine depremle sarsıldık. Deprem baya bir hissedildi."