Genelkurmay Başkanlığı, Ege’de eğitim uçuşu yapan F-16 uçağını taciz eden Yunan uçaklarına angajman kuralı gereğince aynı ile mukabele edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, altı adet F-16 uçağı ile Ege’de eğitim uçuşu icra edildiği belirtilerek, bu uçuşlar esnasında Yunanistan’a ait iki adet F-16 uçağı tarafından bir adet F-16 uçağına 11.31-11.33 saatleri arasında 2 dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğu kaydedildi. Yürürlükteki angajman kuralı gereğince tacize aynı ile mukabele edildiği bildirildi.

İncirlik’ten kalkış yapan ve Gaziantep-Hatay bölgesinde hava muharebe devriye görevi icra eden iki adet F-16 uçağının ise Suriye’ye ait bir adet SU-24 uçağının sınıra yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği belirtilerek, "Söz konusu Suriye’ye ait hava aracı, sınırımıza 2.1 deniz mili kala geri dönmesi üzerine iki adet F-16 uçağımız hava devriye görevini tamamlayarak, görevi bir sonraki iki adet F-16’ya devretmiştir" denildi.