Eğitim Bir Sen 2’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul Üniversitesi Şubesi’nde gerçekleştirildi. Kurulda delegelere seslenen Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, “Bugün Eğitim Bir Sen olarak 300 bin, Memur-Sen olarak 800 binlere yaklaşan bir üye sayısına ulaştık. Ülkemizin en büyük sendikası, ülkemizin en büyük konfederasyonu ve ülkemizin en büyük sivil tolum örgütü olduk” dedi.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan Eğitim Bir Sen 2’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı’na Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, İstanbul Üniversitesi Şubesi Başkanı Mustafa Beyazatlı, Eğitim Bir Sen üyeleri ve delegeler katıldı. 2’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tekten, sendikanın faaliyetleri ilişkin bilgiler verdi.

Sendika üyeleri ve delegelere hitap eden Tektaş, “14 Şubat 1992 yılında bismillah deyip işe başlarken medeniyetimize ait ne varsa onu sahipleneceğiz ve bize ait ne varsa onu dert edeceğiz dedik. Değerlerimizin yeniden inşasında elimizi taşın altına koyacağız dedik. Vesayeti deşifre edeceğiz, milli iradenin gaspçısı darbecilere bu ülkede bir daha asla fırsat vermeyeceğiz, bunun mücadelesini yapacağız dedik. Zulmün ve zalimin karşısında olacağız, mazlumun ve mağdurun yanında olacağız, hak aramanın gerçek, doğru tek adresi sivil toplum örgütü biz olacağız dedik. Özlük ve özgürlük mücadelesini vereceğiz dedik. Emek ve alın terinin onurunun mücadelesini vereceğiz dedik. Nicelik ve nitelik yönüyle büyümenin mücadelesini vereceğiz dedik. Tüm bu mücadeleleri eğitim, öğretim, bilim çalışanları için vereceğiz dedik. Ülkemiz için, insanımız için vereceğiz dedik. Derdimiz, sevdamız millet olacak dedik” şeklinde konuştu.

Sendika olarak aldıkları kararların arkasında olduklarını belirten Tektaş, “Tapu gibi kararlar aldık. Bu kararların arkasında dağ gibi kale gibi durduk. Söylemlerimiz dürüst, eylemlerimiz mertçe oldu ve dur durak demeden 23 yıldır çalışa çalışa bugünlere geldik. 23 yıllık sürecin sonunda önemli sonuçlara ulaştık, önemli adımlar attık ve önemli kazanımlara imza attık. Doğal olarak nüfusumuz ve gücümüz arttı. Bugün Eğitim Bir Sen olarak 300 bin, Memur-Sen olarak 800 binlere yaklaşan bir üye sayısına ulaştık. Ülkemizin en büyük sendikası, ülkemizin en büyük konfederasyonu ve ülkemizin en büyük sivil tolum örgütü olduk” diye konuştu.

Katılımcıları tebrik eden Tektaş, “Rabbim bu davaya omuz dayayanları utandırmadı. Bizleri ve milletimizi küçümseyenler utandılar. Tabi ki sizleri tebrik ediyorum. İstanbul Üniversitesinde bu eseri oluşturan delegelerimizi, üyelerimizi tebrik ediyorum. Bu şubemizi ve ortaya koydukları eseriyle bir kez daha kutluyorum” dedi.

Gerçekleştirilen toplantısının ardından Eğitim Bir Sen İstanbul Üniversitesi Şubesi 2’nci Olağan Kongresi Yönetim Aday Listesi de belli oldu. Buna göre; Mustafa Beyazatlı (şube başkanı), Seyit Ali Eren (başkan vekili), Cem Vuruşaner (başkan yardımcısı), Hacıveli Laçinkaya (başkan yardımcısı), Refik Yolageldi (başkan yardımcısı), Nitat Topaç (başkan yardımcısı), Mehmet Yılmaztaş (başkan yardımcısı) yönetim kurulu asil üyeliği, Üst Kurul Delege Adayı ise Seyit Ali Eren gösterildi.