KIRIKKALE (AA) - Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, "Türkiye ciddi kırılma noktalarından, korku tünellerinden geçti ama yeni oyunlar sahneye konulmaya devam ediyor" dedi.

Yayla, Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şubesi tarafından öğretmenevi salonunda düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısında yaptığı konuşmada, Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen’in Türkiye’yi korku tüneline sokmak isteyenlere izin vermeyeceğini söyledi.

Bugün 340 bin üyeye ulaşan bir teşkilat olduklarını ifade eden Yayla, şöyle konuştu:

"Çağlayan adliyesinde bir savcımız şehit ediliyor. Hepimizin hayranlıkla izlediği Yeşilçam sanatçılarından biri terör eylemini gerçekleştiren savcımızı şehit edenlere 'Ben onlara terörist demem' diyor. Bu önemli bir durum. Bizimle aynı iş kolunda faaliyet gösteren bir sendika ise ana sayfasında terörist diyemiyor ve bunları eylemci ilan ediyor. Hak arayan özgürlükçüler olarak kendi sayfasında hala duruyor. Ya bunlara teslim edeceğiz bu memleketi ya da bu memlekete sahip çıkacağız. Bu memlekete sahip çıkmanın tek yolu örgüt bilincidir. Eğitim Bir-Sen’e üye olmak sadece bir kağıda imza atmak değildir, duruştur. Özgürlüğümüz olmazsa öz güvenimiz olmaz. Hakkınız olmazsa alacağınız da olmaz. 28 Şubat’ta boncuk boncuk terleyen adam, memurlara yüzde 50-60 zam vermesine rağmen darbeye maruz kaldı. Buradaki mücadele sadece ekmek, emek mücadelesi, değil hak ile batıl arasındaki mücadeledir."

Yayla, bilinçli bir şekilde yola çıkan bir camia içerisinde olduklarını belirterek, mücadele alanlarının sadece çalıştıkları yerler olmadığını ifade etti.

Sendika olarak ilk işlerinin üyelerin, öğretmenlerin, kamu çalışanlarının ve genelde de tüm emek mücadelesi verenlerin hakkını ve hukukunu aramak olduğunu dile getiren Yayla, şöyle devam etti:

"Türkiye ciddi kırılma noktalarından, korku tünellerinden geçti ama yeni oyunlar sahneye konulmaya devam ediyor. 28 Şubat’ta Eğitim Bir-Sen, Memur-Sen gibi kurumlar olsaydı biz bunları konuşmamış olacaktık. Çok ciddi kronik sorunlarımız var. Çözüm süreci, yeni anayasa çalışmaları ve seçim dönemi var. Geçen yıl yaşananları sanki tekrar yaşıyoruz. 7 Haziran’a kadar her şeye hazırlıklı olmalıyız. Bu teşkilat, bulunduğu yerde memleketin güvencesi ve sigortası olmak durumundadır. Sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz. Aslında problem dışarıda falan değil, kendi içimizde."