Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’yı makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Hasan Kara, “Ziyaretlerinden dolayı Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza Kilis halkı adına bize verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz Kilis olarak özellikle Suriyeli kardeşlerimizin de gelmesiyle çok yoğun bir nüfus haline geldik. Bir nebze olsun nefes almak için sizin de desteklerinize ihtiyacımız var. Desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Bakan Zeybekci ise yaptığı konuşmada Kilis’e ilk defa geldiğini belirtirken, “Kilis’te muhteşem bir potansiyel var. Kilis için bir şans olacağına inandığımız tesisin de açılışını yaptık. 3-5 sene sonra burada bir yoğunlaşma olacaktır. Burada Kilis nüfusundan daha fazla Suriyeli kardeşimizin olduğunu gördük. Biz döndüğümüzde inşallah durumu Sayın Başbakanımıza ileteceğiz. ’Gittik, durumu yerinde gördük’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Hasan Kara Bakan Zeybekci’ye Kilis’e has yorgan hediye ederek katmer ikram etti. Bakan Zeybekci ziyaret sonrası ziyaretçi defterine not düşerek imza attı.

Ziyaret sırasında Bakan Zeybekci’ye Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile çok sayıda siyasetçi de eşlik etti.