Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tuşba İlçe Kongresi’ne katılmak üzere Van’a gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Van’da yatırım olmamasının ana sebebi güven, huzur, kardeşlik ortamının yeterince olmamasıdır" dedi.

İş adamları ve sivil toplum kuruluşları (STK) ile kahvaltıda bir araya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, altıncı bölgede verilen teşvik ve yatırımlarda son iki buçuk yılda yüzde 200’e yakın bir artışın olduğunu, ancak Van’dan istenilen sonucu alamadıklarını söyledi. Van’ın yatırımlardan ve teşviklerden yeterince faydalanması, sermayenin, işin, istihdamın, aşın ve refahın artması için tek bir şeyin gerektiğine dikkat çeken Bakan Zeybekci, “Hani bir milyon rakamının başındaki ‘1’i aldığınız zaman elinizde altı tane sıfır kalır. İşte o başındaki ‘1’ de huzur, güven, kardeşlik, birlik ve beraberliktir. İnşallah o ‘1’i hep beraber koyduğumuz zaman buraların şahlanacağını ve uçacağını biliyoruz” dedi.

Bakanlık olarak Van için her şeyi yapmak istediklerini ifade eden Zeybekci, “Kalbimiz burada, gönlümüz burada. Van’dan teşvik başvurusu gelsin istiyoruz. Yatırım, istihdam başvurusu gelsin istiyoruz. Birileri bir şey istesin, verelim diye bekliyoruz. Ancak o ‘1’ sebebinden dolayı olmuyor, ikincisi ise belki anlatamıyoruz. Bundan sonra verdiğimiz destekleri ve teşvikleri bir bir anlatacağız. Bunun için de Ocak ayı sonuna kadar Van’da bir çalıştay yapacağız” ifadelerini kullandı.

1 Ocak itibariyle İran’la imzalanan ticaret anlaşmasının yürürlüğe gireceğini de hatırlatan Bakan Zeybekci, “İran’la aramızdaki ticarette 160’ın üzerindeki malda sıfır gümrük uygulanmaya başladı. İran’la aramızda bazı problemler varmış gibi görünüyor. Ama ben tüm bunların geçici olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Zeybekci daha sonra Tuşba İlçe Kongresi’ne katılmak için otelden ayrıldı. Kahvaltıya AK Parti Van Milletvekilleri Mustafa Bilici, Gülşen Orhan, Burhan Kayatürk, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, iş adamları ve STK temsilcileri katıldı.