"Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep 2014" etkinliklerine katılmak için Gaziantep’e gelen Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, Makarna, Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu’nun yemek standını ziyaret ederek TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz’la birlikte konuklara bulgur pilavı ikram etti.

Ekonomi Bakanlığı’nın destekleri, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin (GAİB) işbirliğiyle düzenlenen, "Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep 2014" etkinliklerine katılmak için Gaziantep’e gelen Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, inovasyonun Türkiye’nin geleceği olduğunu ifade etti. Müsteşar Şenel, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ve GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan etkinliklerin yemek sponsorluğunu üstlenen ve dünyanın birçok ülkesinde makarna, bulgur, bakliyat gibi ürünlerin tanıtımını gerçekleştirerek ihracatçılar için yeni pazar arayışları sürdüren MBTG’nin standını ziyaret ettiler. Etkinlikler süresince yaklaşık 10 bin kişiye ücretsiz yemek servisi yapacak olan MBTG’nin menüsünde yer alan etli bulgur pilavı, makarna, sarma ve kuru dolmadan oluşan yemeklerin konuklara ikramını bizzat Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi yapınca konukların büyük ilgisini çekti.

Tarımsal ürünlerin yurt dışı pazarlarda tanıtımının önemine dikkat çeken Müsteşar Şenel, "Anadolu’nun zengin topraklarında yetişen hububat ve bakliyat ürünlerinin tanıtımı aynı zamanda Türkiye’nin de tanıtımında rol oynamaktadır" dedi. Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Şenel, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan’a çalışmalar hakkında bilgi veren MBTG Başkanı Surur Aydın, “Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu olarak Ekonomi Bakanlığı’nın destekleri, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin işbirliğiyle düzenlenen, Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep 2014 etkinliklerinin yemek sponsorunu üstlendik. Üç gün sürecek etkinlikler kapsamında günde üç bin kişinin üzerinde katılımcıya yemek servisi yapacağız. Katılımcılara ikram ettiğimiz yemeklerin MBTG’nin ürünlerinden yapılan yöresel yemekleri olup herkesin büyük beğenisini kazanıyor. Yurt dışı tanıtımlarımız kadar yurt içi tanıtımlarımıza da büyük önem veriyoruz. Ürünlerimizin tanıtımı yapıldıkça özellikle yurt dışındaki pazar payımız daha çok artıyor” diye konuştu.

Şenel ve beraberindeki heyet, MBTG Başkanı Surur Aydın’ı kutlayarak çalışmalarında başarılar dilediler Üç gün sürecek olan etkinlikler kapsamında makarna, bulgur ve bakliyat ürünlerinde bitkisel yağlar kullanılarak birbirinden farklı ve lezzetli onlarca çeşit yemek ikram edileceği ifade edildi.