Rize’nin Ovit Yaylası’nda geçtiğimiz yaz dev kazanda bin 295 kilo sütlaç ile Yunanistan’ın elinden aldığı rekorla Guınnes Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanan Ekşioğlu Vakfı, 8 Kasım tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Volkan Konak ve Funda Arar konserleri ile düzenleyeceği Guınnes Ödül törenini Karaman’da yaşanan maden kazası nedeniyle 6 Aralık tarihine ertelendi.

Ekşioğlu Vakfı tarafından bu yıl 2-3 Ağustos tarihlerinde 17’incisi düzenlenen Uluslararası Ovit Yayla Şenliklerinde ilginç bir rekor denemesi gerçekleştirildi. Karadeniz yöresi tatlılarından olmasına rağmen dünyada Yunanistan’ın 303 kilo ile elinde bulundurduğu tek seferde en fazla sütlaç pişirme rekorunu geri alabilmek için dev kazanda bin 295 kilo sütlaç pişirildi. Guınnes Rekorlar Kitabı heyeti tarafından tescil edilen rekor Londra’da onaylandı ve böylece sütlaç rekoru Türkiye’de Karadeniz Bölgesi’nin eline geçti. Rekorla birlikte Guınnes Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanan Ekşioğlu Vakfı 8 Kasım tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Volkan Konak ve Funda Arar konserleri ile bir ödül töreni düzenleyeceğini duyurdu.

Karaman’da yaşanan maden kazası sonrası Ali Ekşi Başkanlığında toplanan Ekşioğlu Vakfı, Karaman’da yaşanan maden kazası nedeniyle Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Guınnes Ödül gecesini 6 Aralık 2014 tarihine erteledi. Vakıf Başkanı Ali Ekşi başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya vakıf yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları üyeleri katıldı. Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi “Yunanistan’a ait sütlaç dünya rekorunu 4’e katlayarak ülkemize getirdik. Bu büyük başarıyı halkımızla birlikte kutlamak istiyorduk. Ancak Karaman’daki maden kazası nedeniyle halen göçük altında 18 vatandaşımız varken biz ödül töreni ve konser yapamayız. Hepimiz bir aileyiz ve acılar paylaştıkça azalır. Cumhurbaşkanımız 29 Ekim Cumhuriyet balosunu iptal etti. Bizde ödül törenimizi erteledik” dedi.