YOZGAT (AA) - Boğazlıyan ilçesinde, el görünümlü şeker pancarı çiftçiyi hayrete düşürdü.

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde pancar hasadının başlamasıyla değişik görünümlü ürünler dikkati çekti. 

Boğazlıyan'da uzun yıllar çiftçilikle uğraşan Bekir Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 110 dekar alana şeker pancarı ektiğini, söküm kampanyasının başlamasıyla tarlasında bulunan şeker pancarının hasadına başladığını söyledi. 

Dört parmaklı bir eli andıran şeker pancarını görünce şaşırdığını ifade eden Deniz, "Pancarı ilk gördüğümde çok şaşırdım. Hemen zarar vermeden topraktan yavaş yavaş çıkardım. El görünümlü ve 4 parmak şeklinde pancarı elime aldığımda şaşkınlığımı gizleyemedim. Tarlada sadece bir tane çıktı. Bunu saklamayı düşünüyorum" dedi.

Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı Ziraat Mühendisi Hüseyin Demiroğlu da ekilen ürünlerden zaman zaman insan ve hayvanlara benzeyen bu tip ürünlerle karşılaşıldığını söyledi.

İlk defa el görünümlü şeker pancarını gördüğünü belirten Demiroğlu, çimlenme ve büyümeye başlaması esnasında pancar kökünün uç kısmı sert veya kuru düzenine geldiği zaman kökünün çatallaşma ile dağıldığını anlattı.