Elektronik ortamda belge alma hizmetini oda olarak başlattıklarını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (Elazığ TSO) İdris Alan, üyelerin tarihi bir hizmete kavuştuğunu söyledi.

Elazığ TSO, elektronik ortamda belge alma hizmeti vermeye başladı. Üyelerin bu sayede istediği belgelere, hafta içi, hafta sonu ya da resmi tatiller olmak üzere her zaman ulaşabileceği aktarıldı.

İnternet üzerinden belge verme sistemini kurduklarını ve hizmete açtıklarını vurgulayan Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, “Oda olarak her geçen gün değişen, gelişen ticaret koşulları ve hizmetlerini üyelerimizin istifadesine sunuyoruz. Üyelerimiz iş yerlerinde, ilçelerde, başka bir ilde hatta yurt dışında bile bir tuşla istedikleri belgeyi alıp ilgili makamlara sunma imkanına kavuşmuşlardır. TSO’da göreve başladığım günden itibaren üyelerimizin en fazla şikayetçi oldukları hususlardan biri bu konu idi. Bir belge almak için ilçelerden gelen üyelerimizin yanı sıra il dışında acil olarak odamız tarafından verilen bir belgeye ihtiyaç duyan üyemiz büyük sorunlar yaşamaktaydı. Bazen faks çıktısı ıslak imzalı olmadığı için kabul edilmemekte ve sorunlar yaşanmaktaydı. Tüm bu sorunları ortadan kaldırarak elektronik imzalı olarak odamız tarafından verilen tüm belgeler artık internet üzerinden sağlanabilmektedir” dedi.

Verilen belgeler hakkında bilgi veren Başkan Alan, “Bu kapsamda oda yıllık ve munzam aidatları, sicil kayıt sureti, faaliyet belgesi, ortaklık durum belgesi ve ticari ikametgah gibi belgeleri üyelerimize elektronik ortamda ve elektronik imzalı olarak vermekteyiz. Aidat ve belge taleplerinin ödemeleri ise güvenli sanal POS üzerinden kredi kartı ile yapılabilmektedir. Üyelerimiz, odamız web sayfası üzerinden firmasının vergi numarasını ve firma yetkili kişisinin T.C. kimlik numarasını girerek yetkiliye gönderilen SMS ile doğrulama işleminden sonra, tanımlanan e-posta ve şifrenin girilmesiyle firmanın kendine özel oluşturmuş bulunan ekranına ulaşarak işlem yapmaya başlayabilecektir. Bu konuda sorun yaşayan üyelerimiz bilgilerini güncellemek üzere odamızla iletişim sağlaması gerekmektedir. Üyelerimiz bu uygulama ile tarihi bir hizmete kavuştu" diye konuştu.