KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin İncesu ilçesinde bir ahırın çatısında tadilat çalışmaları yapılırken elektrik akımına kapılan büyükbaş hayvanlar telef oldu.

Hayvanların akıma kapıldıkları anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Saraycık Mahallesi'ndeki ahırın sahibi Fevzi Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatıda küçük bir onarım işi olduğunu ve ustanın çatıda kaynak makinesini prize taktığı anda kıvılcımların çıktığını ifade etti.

Kıvılcımlarla birlikte ahırdaki hayvanların aynı anda ses çıkarmaya başlaması üzerine ahıra koştuğunu belirten Kaya, "Önce ahırın girişindeki şalteri indirerek elektriği kestim. Ahıra girdiğimde hayvanların bir çoğunun yerde yattığını gördüm. 30 hayvanım vardı, 9'u elektrik çarpması sonucu telef oldu. Hayvanların ikisini ölmeden kestim ama diğerlerine bir şey yapamadım. Elektrik akımı buzağının birinin kafasını delmiş. Şimdilik yaşıyor ama onun da ölme ihtimali var. İple bağlı olan hayvanlarda bir zarar yok ama zincire bağlı hayvanların hepsi zarar gördü. 12 hayvan yaralı. En az 100 bin lira zararım var. Yetkililerden zararımın karşılanması konusunda yardım bekliyorum" diye konuştu.

Kaya, hayvanların elektrik akımına kapıldığı anları güvenlik kamerası görüntülerinden izlerken içinin sızladığını söyledi.