EDİRNE (AA) - 28 Şubat sürecinde, başörtüsü taktığı için soruşturma geçiren, maaşı kesilen ve sürgün edilen emekli öğretmen Öznur Daşkıran, yaşadıklarını hafızasından silemiyor.

Daşkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecinde Edirne İmam Hatip Lisesinde görev yaptığını söyledi.

O dönemde derslere başörtülü girdiği için ilk olarak uyarı ve kınama cezası aldığını anlatan Daşkıran, "O dönemde görevlendirilen müfettişler tarafından çeşitli cezalar verildi. 28 Şubat sürecinde bu soruşturmalar sıklıkla uygulandı. Ben yaklaşık bir dönem içerisinde maaş kesimi ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezaları aldım. Bu süreçte sürgüne tabi oldum" diye konuştu.

Sürgün edildiği okulda da başörtüsü kullandığı için soruşturma geçirdiğini dile getiren Daşkıran, şunları anlattı:

"Bu soruşturmaların sonunda öğretmenliğe son verilme cezasıyla karşı karşıya bırakıldığımız için mecburi olarak peruk kullandık. O dönemde zor zamanlar geçirdik. İnsan bu yaşadıkları nedeniyle kendini kötü hissediyor. Arkadaşlarınızın arasında sanki büyük bir suç işlemiş de bu kadar peşinize düşülmüş, bu kadar cezalar alınmış psikolojisi altında eziliyorsunuz. İnsanlara bu durumu izah edemiyorduk. Zaten insanlar da 28 Şubat gereği çeşitli nedenlerden dolayı bu konumu ve durumu destekler pozisyonda yer aldı. Yakın bulduğumuz arkadaşlarımızdan bile destek göremedik o yıllarda."

Muhabir: Cihan Demirci