Şişli Belediye Başkanvekilliği ve Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Emir Sarıgül, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Ne tehdit, ne küfür bunlar bizim asla ve asla tarzımıza uygun davranışlar değildir” dedi. Sarıgül, Hayri İnönü’ye dava açacağını söyledi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’yle yaşadığı sorunlar nedeniyle gündeme gelen Şişli Belediye Başkanvekili ve Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül, görevinden istifa etti.

Başkan Hayri İnönü ile yaşanan anlaşmazlığın kamuoyuna yansıtıldığını belirten Emir Sarıgül, düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini duyurdu.

“MECLİS GRUBUNA DANIŞMADAN DEĞİŞİKLİK YAPTI”

Medyada bu tür haberlerle gündem olmaktan üzüntü duyduğunu ifade eden Emir Sarıgül, “Bu konuda kamuoyunun önüne çıkmaktan dolayı üzüntülüyüm, ancak gelişmeler bizleri bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır. Bildiğiniz gibi Cumhuriyet Halk Partisi olarak 30 Mart yerel seçimlerinden sonra yurttaşlarımızın teveccühüyle, 29 meclis üyemizle beraber Hayri İnönü’nün başkanlığında göreve başladık. Ne yazık ki zaman içerisinde sayın Hayri İnönü ile meclis grubumuz arasında yönetim anlayışından kaynaklanan bir uyuşmazlık olmuştur. Hayri Bey, meclis grubumuza danışmadan, görüş almadan, hatta bilgi dahi vermeden yönetimde ciddi değişikliklere gitmek istemiştir” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir toplantıyla Hayri İnönü’yle biraraya geldiğini ifade eden Sarıgül, “Birkaç gün önce Genel Başkanımızın huzurunda Hayri Bey, değerli İstanbul milletvekilimiz İhsan Özkes hocam ve şahsımın katıldığı bir görüşme gerçekleşmiştir. Bu görüşmede genel başkanım Şişli’mize birlikte uyum içinde hizmet etme konusunda gerekli talimatları vermişlerdir. Ancak ne yazık ki görüşmemizin üzerinden 2 saat dahi geçmeden Genel Başkanımızla görüşmemizin mahremiyetine dahi saygı duymayan zihniyet gerek sosyal medyada, gerekse basın aracılığıyla yanlış bilgi kirliliklerine yol açmıştır. Hayri Bey, grubumuzun görüşlerini almadan istediği değişiklikleri yapma arzusundadır ve bunda ısrar etmektedir” şeklinde konuştu.

“GÜCÜMÜZÜ KOLTUKTAN DEĞİL, KİŞİLİĞİMİZDEN ALIYORUZ”

Benim adım Emir Sarıgül, Biz koltuğa değil, halka bağlı bir siyasi bir gelenekten geliyoruz” diyen Emir Sarıgül, şunları söyledi; “Gücümüzü koltuktan değil, kendi kişiliğimizden ve halkımızın sevgisinden alıyoruz. Gelinen bu noktada her fırsatta belediyeyi yönetmediğinden şikayet eden Hayri İnönü’ye istediği fırsatı vermek üzere Şişli Belediyesi başkanvekilliği ve başkan yardımcılığı görevimden istifa ediyorum.”

Şişli Belediyesi Meclis Üyesi görevini yürüteceğini ifade eden Sarıgül, “Sizlerin huzurunda buradaki meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte, belediye meclis üyeleri olarak Şişli’mize hizmet etmeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Bununla birlikte yine 29 meclis üyesi arkadaşımla birlikte gerektiğinde partimiz için her tür fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu da vurgulamak isterim” dedi.

“TEHDİT, KÜFÜR TARZIMIZA UYGUN DEĞİL”

Hayri İnönü’nün açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Emir Sarıgül, “Genel başkanımızla yapılan görüşmelerin mahremiyeti vardır. Hayri İnönü kamuoyunu şu konuyla yanıltmaktadır. Genel başkanımızla biz birlikte baş başa görüştük. Kendisinin hiçbir özel görüşmesi olmamıştır. Bu konuda kamuoyunu yanıltıcı bilgiler vermektedir. Ne tehdit, ne küfür bunlar bizim asla ve asla tarzımıza uygun davranışlar değildir. Bu iftiralarla alakalı gerek eşi hanımefendinin iftiraları gerek sayın İnönü’nün bugün medyaya vermiş olduğu açıklamayla ilgili olarak sayın Sarıgül zaten gerekli davaları hukuksal anlamda açmıştır. Ben de kendi adıma bugün gerekli davaları kendisine açacağım” dedi.

“AZRA VE AYŞENAZ’IMIN BABASI OLARAK ÇOK ÜZGÜNÜM”

Emir Sarıgül, “Bu iftiralarla bu şekilde muhatap olmaktan Azra ve Ayşenaz’ımın babası olarak çok üzgünüm. Sadece kendim için değil, 29 meclis üyem adına da üzüntülerimi belirtmek istiyorum. Burada bireysel bir mücadele olması söz konusu değildir. Sayın İnönü nasıl bir ruh halindedir ki nedenini bilmediğim şekilde konuya Mustafa Sarıgül’ü dahil etmek istemektedir. Bu konunun muhatabı başta sayın İnönü daha sonra da CHP meclis üyesi arkadaşlarımdır” şeklinde konuştu.

ŞİŞLİLİLER, SARIGÜL’E DESTEK VERDİ

Basın açıklamasının ardından Şişli Belediye binasının önüne gelen Emir Sarıgül’e çok sayıda Şişlili destek verdi. Kendisine destek verenlere teşekkür eden Emir Sarıgül, “Şişli’nin her zaman emrindeyiz. Onurumuzu ve kişiliğimizi hiçbir güce ve kimseye çiğnetmeyiz” dedi.