KIRŞEHİR (AA) - Emniyet Müdürlüğünce başlatılan "Ahiler diyarı emniyet kemeri kuşanıyor" kampanyasına katılan sürücülerden bazıları Antalya'da tatille ödüllendirilecek.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Tufan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik kazasından kaynaklanan yaralanma ve ölümleri en asgari seviyeye indirmek ve emniyet kemeri konusunda vatandaşların dikkatini çekmek için çeşitli kurumlarla böyle bir kampanyayı başlattıklarını söyledi.

Ankara- Kayseri karayolunda ve şehir içi yollarda uygulama yaparak sürücülere uyardıklarını ve kampanya hakkında bilgi verdiklerini belirten Tufan, sürücülerin, bastırılan 10 bin adet kuponlu broşürü doldurarak ekiplere teslim ettiğini aktardı.

Denetimlere de başladıklarını vurgulayan Tufan, kampanyanın 31 Aralık'ta sona ereceğini söyledi. Kampanyaya katılan sürücülerin uygulama ve denetimlerde ceza almamaları ve emniyet kemeri takmış olmasının şart olduğunu dikkati çeken Tufan, "Çekilişler kampanya yürütme kurulu huzurunda yapılacak. 2 gece, 3 gün olmak kaydıyla Antalya Belek'te tatilin yanı sıra, değişik hediyelerimizi de vatandaşlarımıza vereceğiz" dedi.

Tufan, Ahi Evran-ı Veli Hazretleri ve Ahilik kültürünün önemli olduğu bir kentte aynı adla böyle bir kampanya başlattıklarına işaret ederek, "Nasıl ki usta bir meslek ve sanat erbabı o ustalığı göstermek adına şed kuşanıyorsa bizim sürücülerimizde usta bir sürücü olduklarının ispatı ve ifadesi olarak, araç kullanırken emniyet kemerlerini kuşanmaları gerektiğinden yola çıktık" diye konuştu.