KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Belediyesi, bedensel ve görme engellilerin yaşadığı zorluklar anlatmak için "empati standı" açtı.

Cumhuriyet Meydanı'nda açılan stantta, engellilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkati çekmek için engellerin yer aldığı parkur oluşturuldu.

Vali Ali Kolat, burada yaptığı açıklamada, engelli vatandaşları daha rahat anlamak için böyle bir etkinlik yapıldığını belirterek, kurumların ve vatandaşların bu konuda duyarlı ve dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da amaçlarının engellilerin sokaklarda yaşadığı sıkıntıları ortaya koymak olduğunu vurguladı.

Engellilerin kullandıkları araç gereçlerle yollarda güçlükle ilerlediğini aktaran Saygılı, şunları söyledi:

"Engellilerin araç ve gereçlerini normal insanların kullanmasını sağlıyoruz. Böylelikle engellilerin yaşadıklarını daha iyi anlıyorlar. Uygulama sonrasında insanların engellilere karşı fikirleri değişiyor. Onlara daha çok yardımcı olmaya çalışıyorlar, engellilere özel alanlara araçlarını park etmiyorlar. 1 hafta açık kalacak standımız,  daha sonra da okullarda açılacak." 

Etkinlikte, Vali Kolat ve Belediye Başkanı Saygılı göz bandıyla parkurlarda yürüdü.

Standa gelen vatandaşların tekerlekli sandalyeyle belirlenen parkuru katetmesi istendi. Görme engellilerin yaşadıklarını anlamak isteyen bazı vatandaşlar da parkurda gözleri bağlı şekilde bastonla yürümeye çalıştı.