ŞANLIURFA (AA) - Vali İzzettin Küçük, Suruç ilçesinde yapımına devam eden 40 bin kişi kapasiteli çadır kentin gelecek ay hizmete açılacağını söyledi. 

Vali Küçük, 11 Nisan Mahallesi'nde inşası süren kamptaki incemelerinin ardından yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) süren çatışmalardan kaçan Suriyeli Kürtlere ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Sığınmacıların ilk etapta geçici barınma merkezine alındığını ifade eden Küçük, daha sonra misafirler için tam donanımlı çadır kent yapımına başladıklarını vurguladı. 

Küçük, kamptaki çalışmalada sona yaklaşıldığını hatırlattı.

- "Hür türlü donanıma sahip"

İlçedeki sığınmacıların tamamını tek merkezde toplamayı planladıklarını dile getiren Küçük, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin en büyük kampını Kobanililer için inşa ediyoruz. Suruç ilçesinde yapımına  devam eden 40 bin kişi kapasiteli kamp gelecek ay hizmete açılacak. Burası adeta bir şehir ve türlü donanıma sahip olacak. Kültür merkezi, okulu, hastanesi gibi misafirlerimizin birçok ihtiyacına cevap verecek. İnşallah gelecek ay Suriyeli Kürt kardeşlerimizi buraya almaya başlayacağız. Yaklaşık 2,5 ayda adeta bir şehir kurmak milletimizin ve devletimizin gücünü gösteriyor."

Küçük, tesisin kış şartlarına da uygun olacağını sözlerine ekledi.